Damir Krajac / CROPIX
DEBI ZA VATRENE NA TOJ POZICIJI

BIO JE STOPER, BIO JE DESNI BEK, ALI OVO JOŠ NIKADA NIJE IGRAO ZA VATRENE Dalić mu dao povjerenje: Ako je zaustavio Hulka zašto ne bi Španjolce?

TIN JEDVAJ Dosad je u dresu Vatrenih bio stoper i desni branič, a večeras će u dvoboju sa Španjolskom biti lijevi bek
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. studeni 2018. 16:09

Tin Jedvaj igrat će lijevog beka. U dresu Vatrenih bio je stoper i češće desni branič. Nakon ozljede Pivarića i još niza kandidata koji zbog toga nisu ni pozvani, uskače na lijevu stranu. On vjeruje da može dobiti Španjolce:

- Rekao sam da ću u reprezentaciji igrati bilo što, nije uopće problem. Dat ću sve od sebe, pa koliko to u tom trenu bude dobro. Ništa mi ne fali, igram stalno, u formi sam, odlično se osjećam. Stalno sam govorio da je najbitnije da sam zdrav, sad sam već duže vrijeme bez ikakvih problema. Kad je tako, naravno da su moje igre drugačije. Imam samopouzdanja - kazao nam je Jedvaj uoči okupljanja nacionalne vrste kad nije znao kakva će ga točno uloga dopasti.

- Španjolska drži loptu, kreira puno prilika, na njih se ne smiješ samo tako zaletjeti. U Zagrebu moramo ići na pobjedu, dati gol. Možda to znači da ćemo trebati i malo ofenzivnije odigrati, cilj nam je dobiti obje utakmice. Pun stadion nam je dodatan motiv - razmišljanje je Jedvaja koji ističe da se Vatreni nikoga ne boje.

Zagreb, 141118.
Stadion Maksimir.
Trening Hrvatske nogometne reprezentacije pred sutrasnju utakmicu sa reprezentacijom Spanjolske.
Na fotografiji: Tin Jedvaj.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Tin je već igrao lijevog beka - prisjetio nas je njegov otac Zdenko Jedvaj, također negda vrsni obrambeni nogometaš, koji je sa Zlatko Dalićem bio suigrač u mostarskom Veležu.

- Prije tri godine na utakmici Lige prvaka igrao je za Leverkusen lijevog beka na gostovanju kod Zenita i dobili su 2:1. Zaustavio je Hulka, bio je super, odlično sam to zapamtio - napominje Zdenko.

Sposoban za to

- Nije jednostavno igrati dešnjaku na lijevoj strani, ali ako mu izbornik vjeruje, zašto ne. On je inteligentan igrač, sposoban je to. Može djelovati na dvije-tri različite pozicije. Španjolska je jaka, no vjerujem u njega.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group A - Bayer Leverkusen v FC Zurich - BayArena, Leverkusen, Germany - November 8, 2018  Bayer Leverkusen's Tin Jedvaj celebrates scoring their first goal         REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

I tata Jedvaj, iako stoper, također je znao pokriti ulogu lijevog braniča.

- Istog časa sam se sjetio da sam to igrao u Rijeci protiv Janka Jankovića. I nije to bilo jedini put. Nije mi bio problem, nadam se da neće ni Tinu. Odigramo li kvalitetno, možemo pobijediti. Zašto ne bismo, igrači su u formi, u rujnu su bili iscrpljeni nakon Rusije. Sad su na zavidnoj razini, dovoljno će biti 1:0 pa idemo u Englesku po prvo mjesto.

Tin je zabio gol Zürichu u Europskoj ligi, ima kontinuitet igara na visokoj razini. Kod Leipziga, gdje su poraženi 3:0, zamijenjen je u poluvremenu.

- Taktički, kako bi ušao još jedan napadač. Nije ništa skrivio, jednostavno takva je bila utakmica, tako mu je trener objasnio. U dobroj je formi - zaključio je Zdenko Jedvaj.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 01:06