CROPIX
RIJEČ IZBORNIKA

DALIĆ NE BRINE ZBOG IZOSTANKA RAKITIĆA 'Nema potrebe kukati za nekim kada ga nema, tražit ćemo drugu soluciju i idemo na Wembley uživati u nogometu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2018. 17:46

Vatreni su u dramatičnoj završnici na Maksimiru stigli do velike pobjede protiv Španjolske 3:2 u Ligi nacija i tako ostavili nadu u prolaz skupine. Apsolutni junak utakmice bio je Tin Jedvaj koji je silom prilika morao zaigrati na lijevom beku, ali pokazalo se to kao puno pogodak obzirom da je postigao dva pogotka za Vatrene i odigrao gotovo bez pogreške.

Novi nastup Dalićeve momčadi očekuje nas već u nedjelju kada će u protiv Engleske u 15 sati zaigrati u nogometnom hramu – Wembleyju. Ukoliko Hrvatska trijumfira izborit će kao pobjednik skupine Final Four Lige nacija, u slučaju remija skupinu će ipak osvojiti Španjolska, dok Engleze pobjeda vodi na završni turnir.

Izbornik Zlatko Dalić obratio se novinarima uoči puta.

- Bila je to lijepa utakmica, lijepa pobjeda i ono što je najslađe gol u nadoknadi. Dobar rezultat koji nam daje nadu da možemo biti pobjednici skupine, ali ono najvažnije je da smo osigurali prvu grupu u ždrijebu i to je bilo najvažnije.

Ozljeda Ivana Rakitića?

- On će otići u Barcelonu, ima ozljedu. Znate moju praksu da ne riskiram ništa kada je sumnjivo, mi želimo zdrave i spremne igrače, a to Ivan u ovom trenutku nije.

Tko će na Ivanovu poziciju?

- Tu je Vlašić, tu je Kovačić, Brekalo, Badelj...imamo solucija, nema potrebe kukati za nekim kada ga nema, tražit ćemo drugu soluciju i idemo na Wembley uživati u nogometu.

Mlađi igrači su pokazali da se na njih može računati.

- Moramo polako raditi mjesta mladim igračima, ali ne i zapostaviti naše senatore. Hrvatska ima perskepktivu i možemo puno napraviti.

Englezi žele revanš?

- To je jedna sjajna mlada momčad i bit će to velika utakmica, ali nećemo se mi predati. Imamo veliki respekt prema njima, ali imamo i prema sebi. Napravom smo putu, ali nama su najvažnije kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 22:17