Zlatko Dalić
 Reuters/John Sibley / Action Images via Reuters
OD EUFORIJE DO RAZOČARANJA

DALIĆU SE NAKON PORAZA NIJE SRUŠIO SVIJET, ALI...! IZBORNIK ISTAKNUO JEDAN DETALJ 'To je bio i ostao naš najveći problem. Vidjelo se to jako dobro'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 18. studeni 2018. 23:33

Zlatko Dalić nakon utakmice nije odavao dojam čovjeka kojemu se srušio svijet nakon poraza od Engleske i ispadanja u drugu jakosnu skupinu Lige nacija.

- Čestitam Engleskoj na zasluženoj pobjedi i plasmanu na završni turnir Lige nacija.

Potom se posvetio onome što se dogodilo u 90 minuta.

- Prvo poluvrijeme smo stvarno imali malo sreće, nije bilo sjajno s naše strane, ali u drugom dijelu smo bili dosta bolji te smo nakon 1:0 smo imali dvije-tri situacije koje nismo iskoristili. Oni nam praktički nisu ništa stvorili do tih prekida. Rezultat je fer, prekidi se također broje, dio su igre. Nisam previše razočaran, odigrali smo koliko smo u ovom trenutku mogli. Ponosan sam na svoje igrače.

Četvrtak navečer - Španjolska. Nedjelja rano popodne - Engleska. Težak raspored. Izbornik Hrvatske je naglašavao da se ne boji nikoga osim umora. Je li taj umor presudio?

- To je bio i ostao naš najveći problem. Vidjelo se jako dobro na Vrsaljku, Rebiću... Teško je igrati dvije takve utakmice u tako kratkom vremenu, jednostavno se nismo oporavili kako treba. Također, mi nemamo širok izbor igrača, pa da možemo promijeniti petoricu. Pred kraj nam je falila koncentracija. Šteta, jer cijelo drugo poluvrijeme nam nisu stvorili priliku, nisu bili toliko opasni. Naivno smo primili pogotke. Razlog je manjak energije, snage i pad koncentracije.

Od euforije do razočaranja kratak je put.

- Eno ih u svlačionici, zaista su tužni, imali su sve na dlanu do posljednjih deset minuta. To je nogomet. Jednom daš gol na kraju utakmice, drugi put primiš. Znam da im nije lako, ali ja sam rekao da moraju biti ponosni na sve što su napravili ove godine. Mi smo mala zemlja koja nema nikakve infrastrukturne uvjete, a viceprvaci smo svijeta, igramo velike utakmice i ostvarujemo velike rezultate.

Je li se što promijenilo nakon ispadanja iz prvog razreda Lige nacija?

- Nama su najveći cilj kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Ligu nacija smo iskoristili da uvedemo neke mlade igrače. Mislim da imamo strašan temelj za budućnost, povratili smo sinergiju s navijačima i stadioni će opet biti puni za vrijeme kvalifikacija. Na Europskom prvenstvu ćemo nastojati ponoviti rezultat sličan onome iz Rusije. Osobno? Moj cilj je napraviti još nešto s reprezentacijom. U nogometu se nikada ne zna, za sada su takvi planovi.

Upitan je i da nešto kaže o reprezentaciji Engleske. Je li napredovala u odnosu na polufinale Svjetskog prvenstva?

- Mislim da napreduje. Engleska je bila prava i na Svjetskom prvenstvu, to je reprezentacija koja igra moderan, brz nogomet i mislim da će uskoro biti "It's Coming Home" - stigao se Dalić i našaliti.

Na kraju je upitan je li na uvođenje Lingarda i Sancha umjesto Delpha i Rashforda mogao reagirati svojim izmjenama.

- Nismo imali baš puno rješenja za reakciju. Njima su ušla dva igrača koja zajedno vrijede sto milijuna dolara, a naša dva igrača - Vlašić i Brekalo - došli su iz mlade reprezentacije. Mi smo rano potrošili dvije izmjene, jednu u prvom poluvremenu, drugu na početku drugog. Tako da baš nije bilo prostora za spriječiti njihovo osnaživanje napada uvođenjem svježih i isto tako brzih igrača.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 05:40