REUTERS/Darren Staples
ZAJEDNIŠTVO I MENTALITET POBJEDNIKA

ENGLESKA ZVIJEZDA NAM JE MAKSIMALNO ZAPAPRILA Jedan od ključnih ljudi preokreta na Wembleyu otkrio što mu je Southgate rekao kada je ulazio u igru

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. studeni 2018. 19:01

Hrvatska je na legendarnome Wembleyju u posljednoj utakmici Lige nacija izgubila od domaćina Engleske rezultatom 2:1. Andrej Kramarić je zabio za vodstvo Vatrenih, ali slavlje je trajalo samo 20 minuta kada je Jesse Lingard pogodio za izjednačenje.

Posljednji je put, prije nedjelje, zatresao mrežu Kolumbije na SP u Rusiji...

Jesse Lingard zamijenio je Delpha u 73. minuti i unio je svježinu u englesku vrstu. Evo i njegova viđenja utakmice:

- Teško smo izborili pobjedu, pokazali smo da smo prepuni samopouzdanja i da se ne predajemo ni onda kad je rezultat protiv nas. Na SP u Rusiji stvorili smo ozračje zajedništva i mentalitet pobjednika, sve nas to povezuje i danas, sretan sam zbog tog zajedništva koje krasi stručni stožer i igrače u usponima, ali i u padovima.

Što vam je izbornik Gareth Southgate rekao kad vas je uvodio u igru?

- Tražio je od mene da pobijedimo! Rekao mi je „svjež si, trči, kreći se, uzmi loptu i zabijte golove”! Poslušali smo ga...

A Fabian Delph, kojeg je zamijenio Lingard, uživa u vrhuncu svoje reprezentativne karijere.

- Čudesno se osjećam, imamo mnogo razloga za slavlje! Iza nas je dug put, napornih 12 mjeseci kulminiralo je ovom teškom utakmicom protiv jake Hrvatske. Imali smo šansu da ispravimo ono što se dogodilo u polufinalu SP u Rusiji i u tome smo uspjeli. Svima nam pobjeda mnogo znači, ovo su naši sretni dani – rekao je Delph.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 23:16