Reuters/Carl Recine
LIGA NACIJA

ENGLESKI IZBORNIK STAO U OBRANU DVOJICE TRAGIČARA Evo kako je Southgate objasnio katastrofalne pogreške koje su pogurale Nizozemce u finale

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. lipanj 2019. 11:43

Nizozemci su u četvrtak navečer s 3:1 svladali Engleze u Guimaraesu i tako izborili finale Lige nacija u kojem ih ove nedjelje čeka domaćin završnog turnira - Portugal.

Utakmicu koja se riješila u produžecima presudile su dvije velike katastrofalne pogreške, a tragičari su bili John Stones i Ross Barkley.

U 97. minuti Nizozemci su iskoristili loš potez Stonesa koji se poigravao kao posljednji igrač obrane, Depay mu uzeo loptu, njegov udarac Pickford je obranio, no Promes uz pomoć Walkera zabija za 2-1. U 114. minuti vidjeli smo još veću glupost, Barkley je u pokušaju da vrati loptu svom vrataru dodao do Depaya koji je odmah dodao Promesu kojem nije bilo teško zabiti u prazna vrata za 3-1.

GUIMARAES, PORTUGAL - JUNE 06:  Gareth Southgate manager of England acknowledges the fans after the UEFA Nations League Semi-Final match between the Netherlands and England at Estadio D. Afonso Henriques on June 06, 2019 in Guimaraes, Portugal. (Photo by Jan Kruger/Getty Images)
Getty Images

Nakon susreta izbornik Gareth Southgate stao je u obranu svojih tragičara.

"Od svoji braniča tražim da igraju na način koji ih stavlja pod ogroman pritisak. Da ne igramo tako, onda ni ne bi došli do polufinala koja smo izborili u posljednjih godinu dana i ne bismo nikad postali vrhunska momčad. No, napravili smo previše pogrešaka u posljednjoj trećini utakmice, djelomično zbog njihovog pritiska, ali i naših krivih odluka. Kada ste umorni, greške se događaju, a one su stigle iz dodavanja kakva naši igrači inače mogu izvesti bez problema. Moram podržati Johna jer će biti na teškom udaru kritika, on i Maguire nose velik teret na leđima. Bile su to netipične pogreške, a ne nešto što učestalo radimo. Bila je to loša izvedba i umor, posebno kod posljednjeg gola jer je Ross svega nekoliko trenutaka prije toga imao problema s grčevima", izjavio je Southgate za engleske medije.

GUIMARAES, PORTUGAL - JUNE 06:  Ronald Koeman head coach of the Netherlands celebrates victory after the UEFA Nations League Semi-Final match between the Netherlands and England at Estadio D. Afonso Henriques on June 06, 2019 in Guimaraes, Portugal. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Getty Images

"Nećemo stati nakon ovoga, uvijek možemo nešto poboljšati, ali na dobrom smo putu. Momčad je sretna i puna samopouzdanja te vjeruje u ovaj stil kojim igramo. Imamo mladost, iskustvo, osvajače Lige prvaka... A ovo iskustvo i ovakva pobjeda će nam samo olakšati stvari u nedjelju", rekao je pak u ime nizozemskog tabora nakon pobjede Ronald Koeman.

Linker
19. travanj 2024 01:08