Reuters, sn ilustracija
ENGLEZI SE RASPISALI

ENGLEZI DOČEKALI MALU OSVETU ZA RUSIJU I ZAVRŠILI GODINU U DRAMATIČNOM STILU Mediji na Otoku ističu: Na Wembleyu su Hrvati ispali i žrtve rasporeda!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. studeni 2018. 20:51

Englezi su dočekali malu osvetu za Rusiju, a godinu su nakon 17 utakmica završili u dramatičnom, ali pobjedničkom stilu.

- Napokon smo ove godine imali pobjedu na jedanaesterce na velikom natjecanju, igrali smo polufinale Svjetskog prvenstva, pobijedili Španjolsku na njihovom terenu i na kraju se plasirali kao najbolji iz skupine u final-fouru bLige nacija. Kakva godina za Englesku i Garteha Southgatea - ispisano je na početku komentatorskog teksta u Telegraphu.

Naglašeno je u Telegraphu da ovo nije utakmica na nivou moskovskog polufinala SP-a, ali ipak pobjeda vrijedi.

- Nije susret iste razine, ali Engleska je imala povjerenja u vlastitu moć, baš u trenutku kada se činilo da je sve nepovratno otišlo.

Oduševljeni su Englezi svojim uspjehom, a koliko je igračima Garteha Southgatea značila pobjeda jasno govori i pjesma s kojom su završili utakmicu i kalendarsku 2018. godinu.

- Zapjevali su Football's coming home, istu onu pjesmu koju su pjevali ovog ljeta kada su dosegli polufinale u Rusiji.

Independent naglašava kako su, unatoč ranoj fazi novog natjecanja, pobjeda i prvo mjesto u skupini bili jako važni.

- Pobjeda je bila pitanja ponosa. Sada se Engleska može mirno posvetiti pripremi za final-fouru u Portugalau, u lipnju sljedeće godine - rečeno je u Indipendentu.

U taktičkom aspektu pohvalio je Indipendent poteze Southgatea koji je uvođenjem Dele Allija, Lingarda i Jadona Sancha promijenio ritam utakmice.

- Sve je izgledalo drukčije uvođenjem ovog terceta. Ali, mora se reći da je i Delph imao svoja dobra razdoblja u pomalo neočekivanoj ulozi playmakera "ala Pirlo". U sredini je Engelska imala dominaciju i u prvom dijelu kada je Hrvatska uz sjajnog Lovru Kalinića teško odolijevala napadima. Osjetio se izostanak Rakitića, ali i činjencia da je Hrvatska pred tri dana igrala tešku utakmicu sa Španjolcima. Na Wembleyu su Hrvati ispali i žrtve rasporeda.

Telegraph je puno prostora posvetio analizi igre, svemu onome što se događalo tijekom 90 minuta susreta na Wembleyu.

- Engleska je diktirala ritam, promašivala šanse. Jesu li Englezi to morali platiti ? Naravno da jesu. Brekalo je poveo, Vlašić nastavio akciju, a Kramarić poentirao. Nakon osam dodira lopte u kaznenom prostoru - izračunali su novinari Telegrapha.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 07:29