REUTERS/Christian Hartmann / REUTERS
SVE JE SAM I PRIZNAO

ENGLEZI OTKRILI KAKVU JE 'PODVALU' LUKAVI IZBORNIK PRIPREMIO HRVATSKOJ Već se time koristio! On će bahatost Hrvata iskoristiti protiv njih samih!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. studeni 2018. 11:52

Nekoliko sati ostalo je do početka velikog okršaja Engleske i Hrvatske na Wembleyu, u igri je Final Four Lige nacija, a engleski mediji posebnu pažnju posvećuju svakom detalju. The Guardioan je tako nedjelju objavio priču o zanimljivoj navici izbornika Garetha Southgatea, u članku pod naslovom 'Southgate će izjave hrvatskih reprezentativaca iskoristi protiv njih samih".

"Gareth Southgate i njegovi igrači se nadaju da će iskoristiti preveliko samopouzdanje Hrvata u današnjoj utakmici na Wembleyu. Neki članovi momčadi Zlatka Dalića su uoči trećeg međusobnog okršaja s Engleskom u zadnja četiri mjeseca često ponavljali priču o svojoj pobjedi nad Engleskom Svjetskom prvenstvu. Tin Jedvaj, branič Bayer Leverkusena je čiji gol u posljednjoj minuti donio Hrvatima pobjedu protiv Španjolske ovoga četvrtka, je izjavio kako je "Hrvatska u Moskvi pobijedila Englesku bez ikakvih problema i da su favoriti i danas na Wembleyu iako igraju u gostima", tvrdi Guardian i otkriva kako je upravo takve izjave posljednjih dana, ali i prije, koristio engleski izbornik kako bi motivirao svoje igrače za Hrvatsku.

"Sve te izjave su bile zabilježene u taboru Engleske, a korištene su i prije utakmice Hrvatske i Engleske (0:0), na Rujevici prošlog mjeseca", tvrdi Guardian.

Izbornik Gareth Southgate nije odbacio ovu priču, upravo suprotno.

"Kad god nešto kažete, dajete svom protivniku priliku da te riječi iskoristi na neki drugi način, kako njemu odgovara. Takve komentare su naši protivnici imali i prije četvrfinalne utakmice sa Švedskom na Svjetskom prvenstvu, a mi smo ih upotrijebili u našu korist. Takve izjave možete upotrijebiti kako god vam paše, recimo polovica mojih igrača je mislila da su omalovažavajuće primjedbe prije utakmice sa Švedskom izrekli aktualni švedski reprezentativci, a zaprao nisu (radilo se o bivšem igraču Hakanu Mildu). Ja ih nisam razuvjeravao u tome uvjerenju", ispričao je lukavi Southgate, čime je potvrdio da je njegov običaj svoju mladu momčad motivirati na ovaj način.

Na neki način je otkrio i dio razloga zašto je svih ovih dana sipao tolike komplimente na račun Vatrenih.

"Uvijek morate biti svjesni svih mogućih implikacija vaših riječi, jer one mogu biti motivacija vašem protivniku. Međutim, u slučaju Hrvatske naše su misli okrenute isključivo utakmici. Moramo protiv Hrvata odigrati jako dobro. Oni su vrlo dobra momčad i moramo biti na najvišoj razini da bismo ih pobijedili. Imali smo odlične uspjehe ove sezone, ali želimo ju završi pobjedom i ući u još jedno polufinale", objasnio je Southgate.

RASPLET SKUPINE (LIGA A, GRUPA 4): ŠTO HRVATSKOJ DONOSI POBJEDA, ŠTO REMI...

Nakon dramatično izborene pobjede protiv Španjolske, hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u igri za osvajanje prvog mjesta u skupini i plasman na završni Final Four Lige nacija, ali još uvijek može ispasti u niži rang natjecanja.

Hrvatsku na završni turnir na kojem će u lipnju 2019. godine nastupiti pobjednici četiri skupine elitnog razreda vodi samo pobjeda.

S tri boda osvojena na Wembleyju svjetski doprvaci bi preskočili Španjolsku i zauzeli vrh ljestvice. U istoj situaciji su i Englezi. Jedino pobjeda vodi 'Gordi Albion' na Final Four.

Porazom bi 'Vatreni' ostali na začelju ljestvice i preselili u niži rang natjecanja, što vrijedi i za Engleze.

U slučaju da utakmica završi 0-0, kao i prvi hrvatsko-engleski ogled na Rujevici, 'Vatreni' bi ostali na začelju zbog slabije razlike pogodaka. Međutim, svaki remi u kojem bi odabranici Zlatka Dalića zabili barem jedan gol, gura 'Gordi Albion' na dno. Naime, u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni ogledi.

Linker
21. travanj 2024 00:50