CROPIX
IZ ŠPANJOLSKOG STOŽERA

ENRIQUE NIJE ŽELIO OTKRITI ŠTO 'KUHA' VATRENIMA 'Dalić je možda rekao da će napadati, ali svi mi treneri imamo želju da ne otkrijemo neke stvari'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. studeni 2018. 21:35

Španjolski izbornik došao je na maksimirski stadion samo da bi se obratio novinarima, što je obveza koju nameće UEFA. Među njima su bili i Albert Ferrer, negdašnji branič Barcelone te Albert Sanchis, bivši stoper Reala, obojica negda igrači La Roje.

- Ova je utakmica drugačija nego ona u Elcheu, ključna je za nas i njih, jednima i drugima je jaka nada da će se plasirati dalje - kazao je izbornik koji je bio vrlo štur na riječima, na mnoga pitanje ništa konkretno nije odgovorio.

Očekuje se jaka podrška domaćinu?

- Prošla utakmica s Engleskom odigrana je na praznom stadionu, igračima je sigurno puno ugodnije igrati pred navijačima, ovo je puno bolja situacija za sve.

Utakmica će biti puna emocija.

- Ovo je susret na sve ili ništa, dobijemo li idemo na Final four, u slučaju poraza možda postoji još opcija. Zavisimo onda o drugima.

Isco i Marco Asensio bili su ključni za Španjolsku, sada u Realu ne igraju ili igraju lošije. Koliko će se to odraziti?

- Ne vidim razliku među igračima, računam na sva 24 - diplomatski je kazao, odbivši bilo što reći o sastavu koji će započeti.

U reprezentaciji se očito o Iscu raspravlja, dok je u Realu u boljem statusu.

- Ponavljam da imam 24 igrača.

Modrić je rekao da Hrvatska mora biti strpljiva.

- Dalić je kazao da će napadati, tako mi se čini, da želi odmah stiskati. Svi mi treneri i igrači imamo želju da ne otkrijemo što mislimo napraviti.

Na jedan način ovo je vraško natjecanje, finale donosi veliku novčanu vrijednost, a svi imaju opcije prolaza.

- Radi se o kratkom natjecanju, ali omogućuje da se spotaknete, Hrvatska i dalje ima šansu ako dobije sljedeće dvije utakmice, to treba prihvatiti, nadam se da ćemo mi ovog četvrtka završiti posao.

Rekao je da Engleska nije referentna točka za Hrvatsku.

- Kazao sam da to nije referentna točka, ali u drugom dijelu to je bio realno stanje, uspjeli smo se nadići iznad poteškoća, no ovom prilikom usredotočeni smo samo na Hrvatsku i kako ona igra. Vidjelo smo puno toga u našem prvog ogledu, nešto i nismo.

Nije htio otkriti tko će igrati desnog beka, Sergio Robert ili Carvajal, i tako se suprotstaviti Perišiću. Igrač Barce to je dobro napravio u Ligi prvaka. Je li razmatrao neki drugi način igre?

- Jesam, to je moj posao - rekao je i ostao zagonetan.

Jednako je odbio kazati tko će umjesto Nacha igrati stopera, jer Realov igrač nije ni pozvan za ovu akciju. Luis Enrique je već prekaljen trener, u Barceloni je izučio zanat i što se tiče odnosa s medijima, dobro pazi da ništa bitno ne kaže. No, njegov se nogometa zna, Španjolska će sigurno htjeti zavladati i držati utakmicu pod konrolom. O Hrvatskoj ovisi hoće li joj to dopustiti.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 21:23