Zagreb, 141118.
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije Spanjolske nogometne reprezentacije pred sutrasnju utakmicu sa reprezentacijom Hrvatske.
Na fotografiji: Luis Enrique.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

IZ ŠPANJOLSKOG STOŽERA

ENRIQUE NIJE ŽELIO OTKRITI ŠTO 'KUHA' VATRENIMA 'Dalić je možda rekao da će napadati, ali svi mi treneri imamo želju da ne otkrijemo neke stvari'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.11.2018. u 20:35

 • Španjolski izbornik došao je na maksimirski stadion samo da bi se obratio novinarima, što je obveza koju nameće UEFA. Među njima su bili i Albert Ferrer, negdašnji branič Barcelone te Albert Sanchis, bivši stoper Reala, obojica negda igrači La Roje.

  - Ova je utakmica drugačija nego ona u Elcheu, ključna je za nas i njih, jednima i drugima je jaka nada da će se plasirati dalje - kazao je izbornik koji je bio vrlo štur na riječima, na mnoga pitanje ništa konkretno nije odgovorio.

  Očekuje se jaka podrška domaćinu?

  - Prošla utakmica s Engleskom odigrana je na praznom stadionu, igračima je sigurno puno ugodnije igrati pred navijačima, ovo je puno bolja situacija za sve.

  Utakmica će biti puna emocija.

  - Ovo je susret na sve ili ništa, dobijemo li idemo na Final four, u slučaju poraza možda postoji još opcija. Zavisimo onda o drugima.

  Isco i Marco Asensio bili su ključni za Španjolsku, sada u Realu ne igraju ili igraju lošije. Koliko će se to odraziti?

  - Ne vidim razliku među igračima, računam na sva 24 - diplomatski je kazao, odbivši bilo što reći o sastavu koji će započeti.

   

  U reprezentaciji se očito o Iscu raspravlja, dok je u Realu u boljem statusu.

  - Ponavljam da imam 24 igrača.

  Modrić je rekao da Hrvatska mora biti strpljiva.

  - Dalić je kazao da će napadati, tako mi se čini, da želi odmah stiskati. Svi mi treneri i igrači imamo želju da ne otkrijemo što mislimo napraviti.

  Na jedan način ovo je vraško natjecanje, finale donosi veliku novčanu vrijednost, a svi imaju opcije prolaza.

  - Radi se o kratkom natjecanju, ali omogućuje da se spotaknete, Hrvatska i dalje ima šansu ako dobije sljedeće dvije utakmice, to treba prihvatiti, nadam se da ćemo mi ovog četvrtka završiti posao.

  Rekao je da Engleska nije referentna točka za Hrvatsku.

  - Kazao sam da to nije referentna točka, ali u drugom dijelu to je bio realno stanje, uspjeli smo se nadići iznad poteškoća, no ovom prilikom usredotočeni smo samo na Hrvatsku i kako ona igra. Vidjelo smo puno toga u našem prvog ogledu, nešto i nismo.

  Nije htio otkriti tko će igrati desnog beka, Sergio Robert ili Carvajal, i tako se suprotstaviti Perišiću. Igrač Barce to je dobro napravio u Ligi prvaka. Je li razmatrao neki drugi način igre?

  - Jesam, to je moj posao - rekao je i ostao zagonetan.

  Jednako je odbio kazati tko će umjesto Nacha igrati stopera, jer Realov igrač nije ni pozvan za ovu akciju. Luis Enrique je već prekaljen trener, u Barceloni je izučio zanat i što se tiče odnosa s medijima, dobro pazi da ništa bitno ne kaže. No, njegov se nogometa zna, Španjolska će sigurno htjeti zavladati i držati utakmicu pod konrolom. O Hrvatskoj ovisi hoće li joj to dopustiti.

  Iz drugih medija