Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
NASTAVAK SLAVLJA IZ RUSIJE

FOTO: VATRENE NA RUJEVICI DOČEKALA SPEKTAKULARNA SCENA, DEJAN LOVREN JAVNO 'POTOPIO' LIGU NACIJA: 'Za ove utakmice uopće nema razloga'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 10. listopad 2018. 21:47

Nakon Bjelovara, Hrvatska nogometna reprezentacija raširenih ruku dočekana je i u Rijeci.

Prvi trening Vatrenih na Rujevici ispratilo je preko 3000 gledatelja, uglavnom mlađeg naraštaja koji jedva dočekao prozivku naših reprezentativaca i već uobičajeno posebno glasno pozdravio najboljeg igrača svijeta Luku Modrića. Unatoč ambijentu koji je više naličio na nastavak slavlja srebra iz Rusije, izbornik Dalić vrlo brzo je nastavio s ozbiljnim treningom.

Prije izlaska na teren o atmosferi u reprezentaciji govorili su Dejan Lovren i Josip Pivarić.

"Start nije bio kakav smo očekivali i prvu utakmicu treba što prije zaboraviti. Pred nama je nova utakmica, novo dokazivanje, nažalost pred praznim tribinama. Nije to najbolje, daleko je to onog ugođaja koji smo imali i u Rusiji, ali profesionalci smo i pokušat ćemo to na taj način odraditi i ponovno pobijediti", najavio je Lovren koji vjeruje da Englezi imaju dodatni motiv nakon poraza na Svjetskom prvenstvu.

"Bez obzira na to što neće biti gledatelja bit će to dosta teška utakmica za obije ekipe. Engleska je uvijek jedan od favorita u svakom natjecanju, tako da će sigurno biti žustro, ali spremni smo na to. Dobro ih poznajem i znam da neće biti lako", uvjeren je Lovren koji se složio s kritikama koje je njegov trener u Liverpoolu Jürgen Klopp uputio na račun Lige nacija nazvavši je besmislenom.

"Složio bih se s njim. Nema razloga za ove utakmice. Mogli su ovo nazvati i nekako drugačije, mogle su ostati prijateljske, a ne Ligom nacija. Nisam baš zadovoljan, ali riječ je o reprezentaciji i meni je uvijek drago naći se s ekipom. Igrati za reprezentaciju. Nije to neko natjecanje u kojem moraš pobijediti obavezno, ali odradit ćemo to do kraja najbolje što možemo", najavio je Lovren i osvrnuo se na ambijent u Bjelovaru i na Rujevici.

"Kao da smo s trga direktno došli u Bjelovar. Prekrasno je vidjeti toliko ljudi koji su nas došli vidjeti, pozdraviti. To je sve plod naše igre i Rezultata u Rusiji koji se sigurno neće zaboraviti sljedećih 50 godina. Cijenimo to i drago nam je da imamo tu podršku".

Atmosferu na Rujevici komentirao je i Pivarić.

"Nažalost nećemo ovo imati za dva dana protiv Engleske. Bit će to otežavajuća okolnost, ali što je tu je. Dat ćemo sve od sebe. Protivnik je jako dobar, znamo ga iz Rusije i čeka nas sigurno još jedna teška utakmica. Znamo da su brzi, okomiti, da se znaju zavući za leđa, ali nije to ništa novo. Uveli su neke nove igrače u reprezentaciju, ali mislim da to neće promijeniti njihov stil igre, uvjeren je Pivarić koji se potom osvrnuo i na utakmicu sa Španjolskom. – S vremenskim odmakom možemo reći da su Španjolci imali svoj dan. Bili su bolji, ali sigurno da taj rezultat nije bio realan, ali to je sad prošlost i sada smo usmjerni na ogled s Englezima", zaključio je Pivarić.

Linker
18. travanj 2024 06:04