CROPIX
VATRENI U LIGI NACIJA

FOTO: ZLATKO DALIĆ NAJAVIO VELIKI OKRŠAJ PROTIV MOĆNE ŠPANJOLSKE NA PREPUNOM MAKSIMIRU Izbornik Vatrenih otkrio tko je definitivno otpao

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. studeni 2018. 18:17

Vatrene u četvrtak očekuje veliki okršaj protiv Španjolske na prepunom Maksimiru u kojem će tražiti bodove kako bi ostali u igri za ostanak među elitnim društvom u Ligi nacija. Izbornik Zlatko Dalić tom se prigodom obratio novinarima i najavio susret protiv moćne Furije.

Kakvo je trenutno stanje u reprezentaciji?

- Želim se zahvaliti navijačima koji su kupili sve ulaznice, to je za nas sjajna stvar i najvažnije u ovom trenutku. Svi su zdravi osim Pivarića koji trenira, ali neće biti spreman za utakmicu. Krenut ćemo s Jedvajem ili Milićem. Jedvaj igra dobro u zadnje vrijeme, zabio je i pogodak, dok Miliću to nije prirodna pozicija, ali vidjet ćemo tko će krenuti.

Hoće li Hrvatska pokušati napraviti isto što i prvih 20 minuta u Elcheu

- Mi smo tamo odigrali sjajnih dvadeset minuta, ali u svoje tri šanse nismo dali gol i utakmica se okrenula u drugom smjeru i doživjeli smo težak poraz. Ili ćemo krenuti s visokim preisngom, ili visokim blokom, ali, mi ne težimo nikakvoj osveti ili sličnome nego ćemo tražiti bodove koji su nam važni za nastavak ovog natjecanja tako i za kvalifikacije za Euro. Pobjedom bi otišli na Wembley s mogučnošću da osvojimo skupinu.

Mislite li da je prava Španjolska ona u drugom poluvremenu u Elcheu protiv Hrvatske ili u prvom protiv Engleske?

- Sigurno da je to jako kvalitetna momčad, Enrique je malo promjenio stil, okomiote lopte, opuno malih i brzih igrača. Oni su protiv nas drugo poluvijrenme bili strašni protiv nas.

Sastav Vatrenih za Španjolsku?

- Nema puno dilema ili nepoznanica, ono što vas možda najviše zanima je to da će braniti Lovre Kalinić, a ostalo sve znate.

Enrique je pozvao Danija Olma, što možete reći o njemu?

- Igra kvalitetno i dobro kao i Dinamo na kraju krajeva, brz igrač koji donosi prevagu i razliku. Dinamo mu je jedna prava odskočna daska za dalje.

Odlučujuća utakmica protiv Engleske?

- Volio bih da se na Wembleyju odlučuje o pobjedniku skupine. Ali, najvažnije je uzeti prvo bodove protiv Španjolske.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 21:36