Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
HRVATSKI MAESTRO

HRVATSKI MAESTRO APSOLVIRAO ŠPANJOLSKU I NAJAVIO ENGLESKU 'Imamo situaciju kakvu smo željeli, da pobjedom odlučujemo sami o sebi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. studeni 2018. 09:09

Raspoložen je bio kapetan Luka Modrić nakon utakmice sa Španjolskom, strpljivo odgovarao na pitanja hrvatskih i španjolskih novinara.

- Odigrali jako dobru utakmicu, pobijedili smo uz volju i agresivnost, bila je to velika utakmica - rekao je hrvatski kapetan hrvatskim izvjestiteljima, dodavši da je nakon svega što se događalo u Ligi nacija uoči zadnje utakmice Hrvatska upravo u situaciji u kojoj je željela biti.

- Super je da smo u toj situaciji, da možemo pobjedom na Wembleyju biti na Final Fouru, to smo željeli. Nadam se da ćemo pobjedom zaokružiti ovu sjajnu godinu na najbolji način. Opet, ako i ne bude tako, ako i ne uspijemo pobijediti, ništa neće pokvariti dosadašnji dojam.

Oduševljen Ligom

Istaknuo je Modrić da mu se Liga nacija sviđa kao natjecanje, ali da mu ipak smeta jedna stvar.

- Oduševljen sam Ligom nacija, igraju se velike utakmice, protiv jakih protivnika i to je super, to smo htjeli. Daje ti Liga nacija priliku da se lakše plasiraš na Euro. Jedino, dobro bi došao još koji dan više između utakmica, čudno je da igramo na Wembleyju već nakon dva i pol dana. Kao da se nekome žuri. Nadam se da ćemo se stići odmoriti. No, vjerojatno su to tražili i klubovi, da bi se igrači vraćali ranije s reprezentativne stanke, znamo da smo se prije vraćali tek dva-tri dana prije klupske utakmice. Da, vjerujem da ovakav raspored traže klubovi.

Kakav mu je dojam ostavio novi Realov trener Santiago Solari?

- Došao je na klupu i u prve četiri utakmici odigrali smo dobro, upisali četiri pobjede. Španjolskim kolegama, pak, Luka je nahvalio igru Enriqueove momčadi.

- Premda je izgubila, Španjolska je odigrala veliku utakmicu. Mi smo pronašli dodatnu snagu te riskirali što nam je donijelo gol na kraju. Španjolska se nije bojala. To je dobra momčad, dobro je igrala. Meni se Španjolska sviđa, no s obzirom na borbenost koju smo mi pokazali, zaslužili smo pobjedu.

Zagreb, 141118.
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. kola, skupine 4, Lige A Lige Nacija izmedju Hrvatske i Spanjolske.
Na fotografiji:  Dani Ceballos, Luka Modric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Fizički bolje

Bila je to, kažu Španjolci, najbolja utakmica hrvatske “desetke”, uz onu koju je odigrao za Real Madrid protiv Rome u rujnu, nakon Svjetskog prvenstva. Posljednjih tjedana je izgledao umorno na terenu.

- Svakim danom se osjećam sve bolje. Vratio sam se utakmicama brzo nakon Svjetskog prvenstva, bez priprema s klubom uoči sezone, pa je normalno da mi treba više vremena da se vratim. U posljednjim utakmicama sam se osjećao fizički bolje.

Hrvatska je u četvrtak izgledala neusporedivo bolje u odnosu na utakmicu od prije dva mjeseca u španjolskom gradu Elcheu gdje je Španjolska bila pobijedila sa 6:0.

Pitali su ga još jednom smatra li ovu momčad boljom od one iz 1998.?

- Ne znam, ostvarili smo bolje rezultate, no ne sviđa mi se uspoređivati generacije, ne želim ulaziti u to.

Branim svoju zemlju

Modrić je vodio borbu s veznim Danijem Ceballosom, svojim suigračem iz Real Madrida, s kojim se naguravao, protestirao, nadmetao...

- To je dio nogometa. On brani svoju zemlju, a ja svoju. To ostaje na terenu, kasnije smo se pozdravili i gotovo. Sve je u redu.

Idući mjesec će časopis France Football, na temelju glasovanja svojih novinara te onih koje je izabrao u drugim zemljama, dodijeliti nagradu Zlatna lopta najboljem nogometašu u 2018. godini. Modrić je kandidat za to priznanje.

- Vidjet ćemo što će biti, ponosan sam što se borim za to priznanje. Osvojim li ga, bit će sjajno, a ne dobijem li ga, ništa se neće promijeniti. Sa Zlatnom loptom ili bez nje, ovo mi je najbolja godina u karijeri.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 03:36