REUTERS/David Klein
HRVATSKA IMA RAZLOGA ZA OPTIMIZAM

JUNAK POBJEDE NAD ŠPANJOLCIMA NEMA ZA ČIME ŽALITI NAKON PORAZA NA WEMBLEYJU 'Pravi izazovi tek slijede, a Hrvatska nema straha za godine koje dolaze'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. studeni 2018. 09:48

Engleska je reprezentacija na legendarnom Wembleyju pobijedila Hrvatsku u Ligi nacija rezultatom 2:1. Time su se izabranici Garetha Southgatea osvetili za ovogodišnji poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Vatreni su u Londonu poveli sjajnim pogotkom Andreja Kramarića u 57. minuti, a Englezi su izjednačili dvadeset minuta poslije pogotkom Jesseja Lingarda. Za preokret i ključnu pobjedu pobrinuo se Harry Kane u samoj završnici susreta.

Igrači hrvatske nogometne reprezentacije bili su razočarani zbog poraza, ali i zadovoljni ostvarenim rezultatima u ovoj godini te optimistični u vezi razvoja slijeda događaja za predstojeće kvalifikacije i nove izazove u sljedećoj godini. Pred novinare je izašao Tin Jedvaj i komentirao:

"Čestitam i Engleskoj i suigračima. Loše smo ušli u utakmicu, Englezi su nam stvorili nekoliko šansi, očigledan je umor, nismo mogli igrati kako smo htjeli. U nastavku smo stvorili neke prilike, igrali bolje, zabili gol, imali pravu priliku da povećamo vodstvo i završimo utakmicu. Na kraju, presudili su njihova koncentracija i svježina. Ne žalim za ničim, najvažnije je da smo ostali nositelji za kvalifikacije i to je bio naš prvi i jedini cilj. Da u izlučnom ciklusu prođemo i odemo na EP."

U dvije utakmice veći prostor dobili su neki mlađi igrači.

"Je, polako dolaze i mlađi. Najbitnije je za njih da se dobro osjećaju, da imaju prilike igrati. Nema nikakve razlike između nas i njih. Bit će sve više mladih, sigurno, to je dobro. Hrvatska nema straha za godine koje dolaze."

Lovre Kalinić do 78. minuti imao je „čistu mrežu“.

"Nismo otvorili utakmicu na najbolji mogući način, ali nakon tih 20 minuta bili smo dostojan protivnik i igrali jako dobro. Sigurno da ostaje žal nakon prekrasnog pogotka Kramarića što smo dobili dva gola iz prekida. Moramo biti ponosni jer svi momci su dali sve od sebe kroz cijeli ovaj turnir. Naravno, ostaje žal što ne idemo u taj elitni dio, ali osim u prvoj utakmici sa Španjolskom u ostalim susretima pokazali smo srce i ponos."

Tako godina za pamćenje nije zaključena s još jednom velikim rezultatom.

"Ne treba pretjerano žaliti, pravi izazovi tek slijede. Treba nastaviti davati maksimum u klubovima da svi budemo spremni za ožujak. S ponosom gledam dolazak mladih igrača, izbornik Dalić imat će slatke brige. Nema straha za Hrvatsku.", poručio je Jedvaj.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 22:13