Action Images via Reuters
UZBUĐENI SMO ZBOG POBJEDE HRVATSKE

KAKVI KOMPLIMENTI NA RAČUN VATRENIH IZ PROTIVNIČKOG TABORA, PET ZVIJEZDA VRAĆA SE U PRVU MOMČAD 'Sada je svima jasno da Hrvatska ima brzinu više!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. studeni 2018. 20:22

Harry Kane, John Stones, Kyle Walker, Raheem Sterling i Jordan Henderson - pet je novih imena u reprezentaciji Engleske u odnosu na dvoboj sa SAD-om, koji je do susreta s Hrvatskom dijelilo tek 66 sati. Premda je Engleska lako deklasirala SAD, nije Southgate bio zadovoljan viđenim u drugom dijelu.

- Stajali smo preširoko, linije nam nisu bile kompaktne, a nedostajalo je i discipline. Takvi ne smijemo biti protiv Hrvatske - poručio je engleski izbornik.

- Imali smo puno igrača koji su zaigrali prvi put, sveukupno to nije bilo loše, ali nedjelja je sasvim druga priča jer će igrati ekipa koja je već neko vrijeme zajedno, momčad koja se dobro poznaje - potvrdio je Southgate priču o pet povratnika.

Zadovoljili su se Englezi s uvjerljivih 2:0 nakon prvih 45 minuta protiv SAD-a i drugi dio odradili u nižoj brzini. Ali zato Southgate upozorava uoči Hrvatske, jer Vatreni imaju tu "višu brzinu".

- Prije mjesec dana odigrali smo u Hrvatskoj utakmicu iza zatvorenih vrata, na praznom stadionu. I bili smo bolji. Ali nakon Španjolske je svima jasno da Hrvatska ima brzinu više, ima nešto jače u odnosu na ono što je pokazala u zadnjoj međusobnoj utakmici.

Treći se put Southgate sastaje s Hrvatskom u zadnja četiri mjeseca. Još nema pobjede, ali zato ima analizu Hrvatske u malom prstu, i mentalnu i igračku.

- Meni je bitno da smo nešto naučili iz poraza u Rusiji i da ćemo sigurno pokazati da smo usvojili gradivo. U zadnjoj nas utakmici u skupini čeka momčad pravih ratnika koja je pokazala da se čak i poraz od 6:0 u dva mjeseca može okrenuti u pobjedu. To sve govori o kvaliteti hrvatske reprezentacije, ali prvenstveno govori o njezinu mentalitetu.

Rasplet dvoboja u Zagrebu prije četiri dana pružio je istinski adrenalin za ekipu Garetha Southgatea.

- Znam da su moji igrači silno uzbuđeni zbog pobjede Hrvatske jer smo time dobili ono što smo željeli, da u zadnjoj utakmici igramo za prvo mjesto. Uvijek je motiv jači kada se igra za nešto nego kada se igra samo za ponos. Imamo sve u svojim rukama, prvo nam je mjesto nadohvat ruke - kazao je Southgate i zaključio jasnim pobjedničkim receptom:

- Imamo igrače koji stvaraju prevagu na terenu, ali usto to moramo biti pažljivi u obrani. Oba elementa moramo dovesti do savršenstva ako želimo prvo mjesto u skupini.

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 03:26