MOSCOW, RUSSIA - JULY 11: Harry Kane of England challenge for the ball with Luka Modric of Croatia during the 2018 FIFA World Cup Russia Semi Final match between England and Croatia at Luzhniki Stadium on July 11, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)
Ryan Pierse/Getty Images

KOMPLIMENTI NA OBJE STRANE

KANE SE NAKLONIO HRVATSKOM MAESTRU: 'Modrić igra fantastično, legitiman je kandidat za Zlatnu loptu, ali nadam se da će u nedjelju ostati diskretan'

AUTOR:
  • Dražen Krušelj,
  • Jutarnji list

 • OBJAVLJENO:
 • 17.11.2018. u 20:11

 • Ako ste gledali naših pet utakmica nakon Svjetskog prvenstva, znate da nismo sjedili na lovorikama. Siguran sam da smo u međuvremenu narasli, da smo još jači nego što smo bili u Rusiji, samouvjereno je Gareth Southgate istrčao pred novinare sinoć u Grove Hotelu, klupskoj bazi na londonskoj periferiji.

  Engleskom izborniku ne možete lako izbiti argumente iz ruku. U posljednja četiri mjeseca uveo je u kadar nekolicinu mlađih kandidata i zaoštrio borbu za dresove.

  Engleska je Ligu nacija, istini za volju, otvorila domaćim porazom protiv Španjolske, ali u sljedećim utakmicama je uhvatila pobjednički ritam i protutnjala pored “La Roje” na uzvratu u Sevilli.

  Reuters/John Sibley
  Action Images via Reuters
   

  - Dobili smo na širini rostera, a nakon toga smo malo korigirali sustav. Sada smo fleksibilniji nego na SP-u. Moj je dojam da smo svakom sljedećom utakmicom sve bolji, da momčad napreduje krupnim koracima i da je dodatno izbrusila pobjednički mentalitet. Što se tiče Hrvatske, suparnika smo dobro upoznali u prethodne dvije utakmice. Znamo na kojim dijelovima terena su moćni, znamo njihove preferencije u građenju napada, a iz analize su isplivale i neke slabosti koje ćemo pokušati iskoristiti - dodaje Southgate.

  Harry Kane je odgovarao na pitanja o Wayneu Rooneyju i Luki Modriću s kojim je u dresu “spursa” skupio svega nekoliko zajedničkih nastupa.

  - Rooneyjev rekord u dresu reprezentacije (53 gola, op. n.) nije nedostižan, ali ne bih gledao daleko u budućnost (on je na 19 pogodaka, op. n.). Dajte mi za početak dvije-tri godine da vidim kakvo ću prolazno vrijeme tada imati. Kada govorimo o Modriću, on je zaista legitiman kandidat za Zlatnu loptu ove godine jer je u 2018. igrao fantastičan nogomet, ali nadajmo se da će u nedjelju ostati diskretan - rekao je Kane.

   

  Iz drugih medija