Luka Modrić
 REUTERS/David Klein / REUTERS
MAESTRO PORUČIO

KAPETANU VATRENIH NIŠTA NE MOŽE POKVARITI VELIČANSTVENU VATRENU GODINU 'Jedino što boli u ovom porazu je način na koji smo primili te golove'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. studeni 2018. 21:02

Poraz nikad nije ugodan, ali igrači nisu bili previše razočarani. Redom ističu da Hrvatsku pravi posao čeka u kvalifikacijama za Euro na koji se mora plasirati. Kapetan Luka Modrić je kazao:

- Vrlo teška utakmica, u prvih dvadesetak minuta nismo bili dobri. Možda je to posljedica umora od susreta koji je odigran samo dva i pol dana ranije. Tek kad nas je probilo počeli smo igrati bolje, od 25. minute i potom mislim da smo bili puno bolja ekipa nego Englezi. Kod 1:0 imali smo šansu riješiti dvoboj u svoju koristi, nažalost nismo zabili drugi gol i onda primimo golove iz prekida. To je ono što najviše boli u ovom porazu, to da smo na takva način dobili pogotke. Da smo iz primili iz igre, iz onih šansi koje smo imali OK, ne možeš ništa reći, ali ovako iz prekida… Što je tu je, mislim da možemo biti ponosni i sretni kako smo odigrali ovu utakmicu, bez obzira na poraz. Čekamo vidjeti skupinu koja će nas dopasti za Euro i cilj je plasirati se tamo.

Kvalifikacije su naravno najvažnije, ali još čekamo potvrdu hoće li Hrvatska biti nositelj.

- Koju god grupu dobijemo, mislim da se nemamo razloga nikoga bojati. Pokazali smo kroz igre da se imamo snage suprotstaviti svakom protivniku, da nitko nije nadmoćniji od nas. To smo demonstrirali i u prošloj utakmici sa Španjolskom i u ovoj s Engleskom. Tko nas god dopadne u skupini moramo se plasirati na Europsko prvenstvo. Imamo super ekipu i siguran sam da ćemo se još poboljšati.

Integrirani su novi igrači Vlašić i Brekalo.

- Super sam zadovoljan, mislim da su pokazali da su s pravom među nama. Na njih se može računati, donijeli su nam novu energiju, to je ono što reprezentaciji treba, bit će velika snaga u budućnosti.

To je kraj sjajne reprezentativne godine.

- Zaista je sjajna. Rekao sam i nakon Španjolaca, bez obzira kako završi ogled s Engleskom, ništa neće promijeniti fenomenalnu godinu. Iako je šteta što nismo izvukli bolji rezultat i pobijedili.

Ostaje pričekati hoće li biti dobitnik Zlatne lopte.

- Počašćen sam što sam uopće u konkurenciji za tu nagradu. Sezona mi je bila fenomenalna, kako kolektivno, tako i individualno. Što god bude ništa neće promijeniti na mojoj sezoni.

Vezni igrač hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Vlašić smatra kako su 'Vatreni' nesretno primili dva gola u porazu od Engleske poručivši kako se sada treba usmjeriti na kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

- Svakome je san igrati na Wembelyu, to je mitski stadion, no žao mi je rezultata. Drago mi je što sam prvi put nastupio u startnoj postavi za Hrvatski nada se da će ih biti još mnogo", rekao je Vlašić nakon utakmice u kojoj je Engleska pobijedila sa 2-1 osvojivši prvo mjesto u skupini.

- Englezi su me iznenadili u prvih pola sata, nisu nabijali loptu kada smo im igrali presing nego su čitavo vrijeme odigravali loptu, stvarno su dobra momčad. U tih prvih pola sata smo bili sretni jer smo mogli primiti gol ili dva, ali poslije smo došlo sebi i poveli", rekao je Vlašić.

- No u sedam minuta smo baš nesretno primili dva gola. Sreća nas je možda bila nagradila protiv Španjolske a sada otišla na drugu stranu. Ništa, sada se trebamo usredotočiti na iduće kvalifikacije za Europsko prvenstvo - dodao je.

Linker
19. travanj 2024 17:32