REUTERS/David Klein
KOMENTAR BRANKA STRUPARA

LEGENDA ANALIZIRA: ZAŠTO JE HRVATSKA PALA U LONDONU? Problemi su krenuli kada je izašao Vrsaljko, a onda je Zlatko Dalić povukao jedini logičan potez

Piše: Branko StruparObjavljeno: 20. studeni 2018. 00:19

Dobra utakmica, a presudili su prekidi. Dobili smo dva naivna gola, bili dekoncentrirani u obrani. Možemo žaliti jer smo bili u vodstvu, a netom prije izjednačujućeg pogotka imali smo zicer, no nismo ga iskoristili. Možda bi bolje bilo da je Brozović pucao odmah, a ne da je odgađao udarac. Da smo zabili, bila bi gotova utakmica. No to je tako, mi smo njih kaznili za njihove promašaje, a onda su oni nas.

U prvom poluvremenu smo imali velikih problema, tek u zadnjih pet minuta smo se konsolidirali. Ono što smo pričali uoči utakmice, obistinilo se. Ovo je drugačija Engleska, teži igri, brzo pasu, okomita je, ne preskače previše igru. Najviše smo im problema stvorili kada smo ih pritisnuli, ali to traži puno trke, a nisam siguran da smo bili toliko svježi da se upustimo u to.

Isto tako kada su nam probili prvi blok su bili najopasniji, Sterling i Rashford su stvarali pomutnju, lako su dolazili u šansu iz drugog plana, no Kalinić je bio na razini zadataka.

U drugom poluvremenu je Brekalo unio živost, nismo im dopustili nijednu šansu, a onda je lijepo uposlio Vlašića, koji je sjajno produljio za Kramarića i onda smo poveli.

Nažalost, gol smo dobili iz toga, mogu kazati, glupog auta, a onda drugi pogodak iz prekida, opet dekoncentracija, rekli smo da su jako neugodni u prekidu i eto što nam se dogodi.

Također je bitno naglasiti da smo padali kako se utakmica bližila kraju, izgleda da je Španjolska učinila svoje, umor je bio prisutan. Izjednačujući pogodak nas je presjekao, oni su zatim dali gas, a Kane ne oprašta pogreške...

U sljedećem ciklusu smo i Ligi B, ali mislim da to i nije toliko bitno. Najvažnije je Europsko prvenstvo i da se plasiramo, bitno je da smo nositelji u kvalifikacijama, a uvjeren sam kako ćemo bez problema izboriti europsku smotru. Ova Liga nacija je dobra da se održi forma, odigraju se neke atraktivne utakmice i to je to.

U ove dvije utakmice dobili smo Vlašića i Brekala, pratim ih i u klubu, igraju fenomenalno, vidi se da znaju, ne moramo se bojati za budućnost. Oni su stvarno naš najveći dobitak u ove dvije zadnje utakmice.

Što se još tiče same utakmice, problem nam je stvorio izlazak Vrsaljka, to nas je poremetilo, a Dalić je tada povukao jedini logičan potez.

Na kraju, pokazali smo zašto smo drugi na svijetu, nije se bilo lako vratiti nakon onog poraza u Elcheu, no imamo jak karakter i to nas mora veseliti. Igrat ćemo mi i na sljedećim natjecanjima bitnu ulogu, ali ova je godina ipak ispisana zlatnim slovima i nikad je nećemo zaboraviti...

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 08:39