Laurence Griffiths/Getty Images
PLES MILIJUNA

LOVA DO KROVA: EVO KOLIKO SU DOBILI VATRENI ZA ČETIRI UTAKMICE U LIGI NACIJA Portugalci zaradili 10.5 milijuna eura, idući put nagrade još i veće!

Piše: HinaObjavljeno: 10. lipanj 2019. 01:33

Osvojivši prvo mjesto u Ligi nacija, nogometna reprezentacija Portugala je osvojila i 10.5 milijuna eura, dok je drugoplasiranoj Nizozemskoj pripalo devet milijuna eura.

Hrvatska je za sudjelovanje u Ligi A zaradila 2.25 milijuna eura.

U najjačem razredu, u kojem je igrala i Hrvatska, svaka je reprezentacija prvotno trebala dobiti po 1.5 milijuna eura, a pobjednik svake od četiri skupina dodatnih 1.5 milijuna. No, UEFA je kocem prošle godine donijela odluku o povećanju nagrada za sve razrede. Tako će svaka od 12 sudionica Lige A, u kojoj su igrali i 'Vatreni', dobiti po 2.25 milijuna eura, a pobjednici skupina (Portugal, Švicarska, Nizozemska i Engleska) dodatnih 2.25 milijuna eura.

Najbolje četiri reprezentacije iz Lige A koje su nastupile na završnom turniru u Portugalu imale su priliku i za dodatnu zaradu. Po 'novim tarifama', konačni pobjednik Lige nacija dobit će još šest milijuna eura, finalist 4,5 milijuna eura, trećeplasirana selekcija ovog natjecanja 3,5 milijuna eura, a četvrtoplasirana momčad prvog izdanja Lige nacija još 2,5 milijuna eura...

Dakle, Portugalci su za osvajanje 1. mjesta zaradili ukupno 10.5 milijuna eura, drugoplasirani Nizozemci 9 milijuna eura, Engleska za treće mjesto osam milijuna eura, a Švicarska kao četvrtoplasirana sedam milijuna eura.

Bernardo Silva proglašen najboljim igračem turnira Lige nacija

Veznjak Manchester Cityja i portugalske reprezentacije Bernardo Silva imao je sjajnu sezonu. S Građanima je osvojio Premiership s bodom prednosti ispred Kloppova Liverpoola, a titula najbolje reprezentacije premijernog izdanja Lige nacija došla je kao šlag na tortu:

Soccer Football - UEFA Nations League Final - Portugal v Netherlands - Estadio do Dragao, Porto, Portugal - June 9, 2019  Portugal's Bernardo Silva celebrates winning the UEFA Nations League Final with the trophy          Action Images via Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters/Carl Recine

"Vrlo sam ponosan i vrlo sretan. Završiti ovu čudesnu sezonu na ovakav spektakularan način za mene je jednostavno neopisivo. Zaista je sve ovo nevjerojatno. Sretan sam što sam osvojio ovaj trofej s mojim divnim suigračima, tim krasnim ljudima... sada se moram pripremiti za iduću sezonu i nadati se da će biti jednako uspješna. Ovo je moj prvi trofej s reprezentacijom, a još sam uz to i osvojio nagradu za najboljeg igrača turnira. Nemam riječi, strahovito sam ponosan i presretan sam."

Linker
17. travanj 2024 21:51