CROPIX
ŽELJA IM SE OSTVARILA

LUDE KALKULACIJE U LIGI NACIJA - ŠPANJOLCI IZRAČUNALI DA IM VIŠE ODGOVARA PORAZ PROTIV HRVATSKE!? Vatreni sada uzimaju sve ili ostaju bez ičega!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. studeni 2018. 08:46

Malo je utakmica, nema puno mjesta ni vremena za popravak, jedan gol, jedan promašaj mijenjaju sve. Tako su i promašaj Ante Rebića, a onda i gol Sergija Ramosa s bijele točke promijenili matematiku, do 93. minute Hrvatska je bila u "bunaru".

Odnosno, u tim trenucima, kod 2:2, nije bilo nikakve šanse da Hrvatska na kraju bude prva u skupini, štoviše, samo bi joj pobjeda na Wembleyju bila dostatna za ostanak u Prvoj ligi ovog novog, još uvijek ne potpuno otkrivenog natjecanja. Ali da je ono uzbudljivo i neizvjesno, dramatično, saznali smo u sudačkoj nadoknadi kad je Tin Jedvaj zabio svoj drugi gol i donio pobjedu. Jer u tom se trenutku opet sve promijenilo.

Izračunali su španjolski mediji prije utakmice da je njihovoj reprezentaciji bolje izgubiti u Maksimiru, nego remizirati, jer u slučaju remija Hrvatska više ne može biti prva, pa opuštena i rasterećena može "pomoći" Engleskoj da pobijedi na Wembleyju i osvoji prvo mjesto.

Eto, ostvarila im se želja, Hrvatska je pobijedila i sad u London ide po pobjedu, po prvo mjesto u skupini. Ali, isto tako, Hrvatskoj se može dogoditi i da bude posljednja i ipak ispadne, uz samo jedan poraz, onu "šesticu" u Elcheu. Jedino što je jasno uoči dvoboja na Wembleyju jest da Španjolska ne može biti zadnja u skupina, Španjolci će sigurno i idućem izdanju Lige nacija biti "prvoligaši".

Dakle, Hrvatska će, pobijedi li u Engleskoj, biti pobjednik skupine. Pobijede li Englezi, oni će uzeti "naslov", a Vatreni će u tom slučaju ispasti. Španjolci sad navijaju za remi, tada bi oni bili pobjednici skupine i osigurali mjesto na završnom turniru.

A završi li londonski "klasik" bez pobjednika, tada će odlučivati gol-razlika u međusobnim susretima Hrvatske i Engleske. S obzirom na to da je susret na Rujevici završio 0:0, svaki remi s golovima (1:1, 2:2...) donio bi Hrvatskoj drugo mjesto, Englezi bi tada ispali u niži rang. S 0:0 Hrvatska ispada, zbog ukupne gol-razlike. Sve je otvoreno, utakmica na Wembleyju nije samo za prestiž.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 04:34