Hrvatska
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
KOMETAR MARIJA TOKIĆA

NA POČETKU LIGE NACIJA SMO BILI PRAZNI, ALI SADA JE PRIČA DRUGAČIJA! NA WEMBLEY IDEMO PO POBJEDU Engleska nam paše i možemo nadmudriti Gordi Albion

Piše: Mario TokićObjavljeno: 17. studeni 2018. 11:35

Prije svega, atmosfera je bila fenomenalna i vidi se da nas Rusija još drži, odnosno da još uvijek cijela država diše s Vatrenima. I to je za svaku pohvalu. Jučer su produžili naše uživanje u svemu u tome i možemo biti ponosni.

Što se tiče same utakmice, od prvog trenutka smo imali jasan plan, nismo se visoko dizali, nismo jurcali, ali smo iz svakog našeg napada dali do znanja da želimo pobijediti. Obrambeno smo stajali u 4-2-4 formaciji gdje smo jako dobro zatvarali njihove bokove gdje su oni najbolji. Posjed je bio na strani Španjolaca, ali on je bio dosta jalov jer smo dopustili stoperima da vode igru i tu je Dalić stopostotno pogodio, odsjekao je Isca, taktički je nadmudrio Enriquea.

Istina, imali smo manjih problema s dolascima iz drugog plana, okomito su nam se ubacivali, ali opet su Vida i Lovren bili na zavidnoj razini. Jedvaj je defenzivno odigrao dobro, ofenzivno kroz igru nije donio previše, ali tko nas pita kada je prvo nakon prekida poentirao, a onda je u trećoj minuti sudačke nadoknade drugim golom doveo reprezentaciju do pobjede.

U nekim smo trenucima Španjolcima zaprijetili i s visokim presingom, njega nije lagano igrati protiv tehnički potkovane ekipe kao što je Furija. Međutim, dobro smo to radili, uostalom, prvi gol je plod tog visokog presinga. Moram također naglasiti da je ulazak malog Brekala bio sjajan, u utakmici koja je već bila nabrijana on je bi hladan kao špricer. Uglavnom, većinu smo stvari radili kao što smo trebali, nisu kada smo se spustili u defenzivan blok. Bili smo elastični u tom segmentu, pomicali smo se kako treba, a u presingu smo napadali grupno i stvarno po tom pitanju možemo biti zadovoljni.

Ostali smo u utrci za prvo mjesto, idemo na Wembley i sigurno možemo protiv Engleza. Ova je ekipa puno puta pokazala da najviše daje kada je najteže. Sada smo se ponovo digli i to je najbitnije. Na početku Lige nacija bili smo prazni, ali sada je priča drugačija. Engleska nam paše, u Londonu možemo taktički nadmudriti Gordi Albion. I njima treba pobjeda, mislim da možemo kontrolirati tu utakmicu, oni taktički nisu na našoj razini i tu leži naša prednost. Puno puta smo pokazali našu nogometnu inteligenciju, a za trijumf u hramu nogometa morat ćemo imati 3-4 igrača na visokoj razini, posebice obrambeno, ali i napadački. A u ofenzivi uvijek nešto napravimo, to je sada već jasno. Sve u svemu, možemo do prvog mjesta u skupini, to uopće nije sporno...

Linker
23. travanj 2024 21:11