Hrvatska
 Reuters/John Sibley / Action Images via Reuters
KOMENTAR STRUČNJAKA

NEVJEROJATNO JE KAKO SMO NAIVNO PROSULI PROLAZ I OSTANAK U ELITI Sada se vidi koliko nam zapravo nedostaje Rakitić, dobili smo dva prejeftina pogotka

Piše: Zoran ZekićObjavljeno: 19. studeni 2018. 12:04

PIŠE ZORAN ZEKIĆ

Počeli smo u formaciji 4-2-3-1 s Vlašićem na “desetki”, a Englezi u sustavu 4-4-2.

Nakon naše velike prilike u drugoj minuti, Englezi su totalno zagospodarili terenom i stvorili tri velike šanse. Pri tome su djelovali svježije i brže, življe su izlazili iz duela, što je na neki način bilo i očekivano s obzirom da su naši u četvrtak imali napornu utakmicu sa Španjolskom, a oni prijateljsku sa SAD-om, pri čemu su odmarali najjače snage.

U otvaranju igre bekovi su im se dizali do centra, a krilni igrači ulazili u centralu te uvijek imali višak. Iz tog kombiniranja u sredini terena dubinskim loptama su u “for” tražili brze Sterlinga i Rashforda koji su u sprintu ubadali iz međuzone iza naše zadnje linije. Taj dvojac nam je stvarao velike probleme, a obrana nam je visjela kao rijetko dosad. Nismo se uspijevali nametnuti u vezi i vidljivo je koliko nam nedostaje Rakitić za druge lopte, mirnoću i posjed. U prekidu smo stajali u zoni i to nije izgledalo nimalo dobro. Tek potkraj poluvremena došli smo do daha i zaigrali bolje. Dobra je stvar to što Englezi nisu uspjeli kapitalizirati igru iz prvog poluvremena.

I u drugi dio domaći su puno bolje ušli i osvajali gotove sve odbijance i druge lopte te konstantno stvarali pritisak na naša vrata. U jeku njihovih najvećih napada odigrali smo jednu školsku polukontru i poveli pravom minijaturom Kramarića. Nakon gola naši su se povukli na svoju polovicu, skratili prostor za kombinatoriku Engleza te za dubinske lopte. Samim time igra Engleza postajala je sve sporija i bezidejnija te smo lakoćom parirali i neutralizirali protivnika.

U tim trenucima i naš vezni red mogao je malo “odmoriti”. Iz oduzetih lopti bili smo jako opasni u protunapadima, rezonski smo rješavali situacije četiri na tri te tri na dva i svaku akciju završavali udarcem na gol. Propustili smo nekoliko puta povećati vodstvo i onda nas je stigla kazna. Dobili smo u završnici dva prejeftina pogotka iz prekida i nevjerojatno je kako smo naivno prosuli ne samo Final four Lige nacija, nego smo ovim porazom izgubili i ostanak u elitnom rangu toga natjecanja. Baš šteta.

No, na kraju dečkima u svakom slučaju treba čestitati i zahvaliti im za svu radost koju su nam priredili u ovoj godini, uz vjeru da nas i u budućnosti čeka još puno radosti, velikih rezultata i pobjeda.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 00:10