Catherine Ivill/Getty Images
GLAVOBOLJA ZA SOUTHGATEA

NOVI PROBLEMI ZA DESETKOVANU ENGLESKU UOČI OKRŠAJA PROTIV VATRENIH Kapetan Kane poručio: 'Ne mogu reći da idemo u Rijeku po osvetu, ali...'

ENGLESKA Ozljede su 'napale' četvrtu reprezentaciju svijeta pred utakmicu na Rujevici
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. listopad 2018. 00:54

Nema mira u St. George’s Parku, kampu engleske reprezentacije u Burtonu. Izbornik Gareth Southgate (48) u ponedjeljak navečer okupio je igrače na koje računa za utakmice u UEFA-inoj Ligi nacija protiv Hrvatske (Rijeka, petak) i Španjolske (Sevilla, ponedjeljak), no suočen je s brojnim otkazima zbog ozljeda. Najprije su mu otkazali Jesse Lingard, Adam Lallana, Fabian Delph, Dele Alli i Ruben Loftus-Cheek, potom je otpao i James Tarkowski, a u srijedu je ostao i bez lijevog braniča Lukea Shawa (23), ozlijeđenog na subotnjoj utakmici svog Manchester Uniteda protiv Newcastlea (3:2).

Umjesto Shawa, koji je trebao početi utakmicu protiv Hrvatske (sad će na lijevom boku na Rujevici vjerojatno zaigrati Tottenhamov iskusni branič Danny Rose), Southgate je pozvao braniča Leicestera, Bena Chilwella (21). Ovaj je mladić prije mjesec dana debitirao za nacionalnu momčad, odigravši zadnjih desetak minuta u prijateljskom susretu sa Švicarskom.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 08: Luke Shaw of England walks off with Jordan Pickford, Harry Maguire and John Stones during the UEFA Nations League A group four match between England and Spain at Wembley Stadium on September 8, 2018 in London, United Kingdom. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Catherine Ivill/Getty Images

Unatoč brojnim otkazima zbog ozljeda, ozračje je među engleskim reprezentativcima izvrsno, stariji su igrači dobro prihvatili one mlađe. Spoznaja da najstariji igrači u Southgateovoj momčadi imaju tek 28 godina (Alex McCarthy, Kieran Trippier, Kyle Walker, Danny Rose i Jordan Henderson), dostatno govori o viziji engleskog izbornika. Igre i dosadašnji rezultati njegove momčadi pokazuju da je na pravom putu, a očito je da se i čelnicima Engleskog saveza sviđa taj način rada, pa je Gareth Southgate nedavno produžio ugovor do kraja ljeta 2022. godine, do završetka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Engleski kapetan, Harry Kane (25), o velikom broju mladih igrača, među kojima su čak četiri debitanta, kaže:

- To je sjajno! Trebaju nam svježi igrači, želimo te mladiće gladne uspjeha, koji će pojačati konkurenciju za svako mjesto u našoj momčadi. Bit će zanimljivo vidjeti kako se ponašaju u novom okruženju, uvjeren sam da će se vrlo brzo snaći i postati stalni dio naše grupe - kaže Harry Kane, kojeg posebno veseli povratak u nacionalnu vrstu njegova suigrača iz redova Tottenhama, Harryja Winksa, lucidnog i nadarenog veznog igrača, koji je izgubio cijelo prošlo proljeće zbog teške ozljede ligamenata koljena:

Pohvale Winksu

- Harry je izvrstan igrač! Voli biti na loptu, imati je u svom posjedu i često krene okomito prema naprijed, što je sjajno. On je pravi virtuoz s loptom i šteta što ga je ozljeda duže vremena udaljila s travnjaka. Ipak, vratio se, ulazi u formu i nadam se da će mu ovaj zasluženi reprezentativni poziv biti poticaj da nastavi dobro raditi. Mora vjerovati u sebe, mora imati mentalnu snagu i ne razmišljati više o ozljedi - zaključio je engleski napadač.

Kane o Vatrenima

O okršaju s Hrvatskom, engleski kapetan Harry Kane je rekao:

- Svi znamo što se dogodilo prije tri mjeseca, teško je izbiti iz glave onaj polufinalni poraz na SP. Nikad to nećemo zaboraviti, ali život ide dalje. Ne mogu reći da idemo u Rijeku po osvetu, ali moskovska će nam utakmica stalno biti u mislima. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, šteta što neće biti gledatelja, ali na to ne možemo utjecati - rekao je Kane.

Linker
24. travanj 2024 03:05