REUTERS/Antonio Bronic
NEOBIČNA UTAKMICA

PRAZNE TRIBINE UZROKOVALE NEUOBIČAJENE SAVJETE Engleski izbornik otkrio na što je posebno upozorio igrače uoči gostovanja na Rujevici

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. listopad 2018. 12:34

Sve otočke medije obuzela je priča oko praznog stadiona, ali i činjenica da je petstotinjak navijača ipak najavilo dolazak u Hrvatsku. Neki su o tome i otvoreno pričali.

- Ja neću u Rijeku, bit ću u Zagrebu i utakmicu ću gledati u nekom od kafića ili pubova. To mi je bolje nego ići u Rijeku, pokušati gledati utakmicu s nekog obližnjeg brda i zbog toga se prepirati s policijom - rekao je, primjerice, Neil iz Middlesbrougha, međutim, bilo je i onih koji su u medijima govorili kako će svejedno ići u Rijeku. Netko taksijem iz Zagreba, netko iz Ljubljane autom, netko iz Zadra autobusom...

The Sun je, pak, uspio snimiti Rujevicu iznutra, a iznad sjeverne tribine i označiti jednu rupu u ogradi.

- Iako su organizatori okružili stadion neprozirnim zaslonima, još postoji nekoliko kutaka s kojim se može gledati utakmica!

Brojni mikrofoni

Odmah je The Sun “prodao” i priču kako su lokalni stanovnici iznad Rujevice trljali ruke, jer su vidjeli priliku za zaradu, odnosno, bili su spremni iznajmiti engleskim navijačima svoje stanove na nekoliko sati da bi s balkona i prozora mogli gledati susret. Naravno, navijači su to bili spremni papreno platiti, pa su neki od njih to i potvrdili.

Nadovezao se na tu priču i Gareth Southgate koji je otkrio da je igrače zadnjih dana posebno upozoravao da paze što pričaju na terenu, jer će brojni TV mikrofoni na praznom stadionu prenositi javnost svaku njihovu riječ.

- Moraju paziti na svoj jezik, da ne psuju i da ne govore što ne bi trebali. Naravno da mi ne možemo utjecati na to gdje će biti TV kamere i mikrofoni, pa sam rekao igračima da se suzdržavaju od grubog rječnika - rekao je Southgate.

Uglavnom, eto, o tome su pisali uoči same utakmice, najmanje o nogometu i taktičkim postavkama, to ih se nije previše dojmilo. Doduše, citirali su Southgatea koji se osvrnuo na Modrićeve izjave kako su Englezi Hrvatsku podcijenili na Mundijalu i kako je to Vatrenima bio dodatan motiv.

- Ta pjesma kako se nogomet vraća kući jest naš humor i tako treba prihvatiti. Čitao sam Modrićeve komentare nakon polufinala SP-a i nije mi baš bilo ugodno. Nikad nikoga ne podcjenjujemo, uvijek pokazujemo najveće poštovanje prema suparnicima, ponizni smo i skromni - zaključio je Southgate.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 15:22