REUTERS
VELIKI ŽUTI I ZMAJEVI

PROSINEČKI DIŽE ATMOSFERU U BIH: Sve osim Eura je za nas je neuspjeh! PRESRETNI DINAMOVAC BLISTA: 'Ostvario sam san, hvala Robertu Prosinečkom'

VELIKI USPJEH Reprezentacija Bosne i Hercegovine pod vodstvom hrvatskog trenera izborila Ligu A nakon remija u Austriji, debitirao je mladi igrač Dinama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. studeni 2018. 22:59

Robert Prosinečki i njegovi reprezentativci Bosne i Hercegovine prekjučerašnjim neodlučenim rezultatom protiv Austrije u Beču (0:0), pred dvadesetak tisuća svojih navijača, osvojili su prvo mjesto u skupini 3 Lige B Lige nacija te su se tako plasirali i najjači rang Lige nacija u sljedećem izdanju ovog natjecanja.

Veliki Žuti je uspio, BIH je u skupini osvojila deset bodova iz tri utakmice, ovaj remi protiv Austrije je jedini koji se ubacio u prijašnje tri pobjede (Austrija jednom, Sjeverna Irska dvaput). Reprezentacija BiH je pod Prosinečkim u nizu od devet utakmica bez poraza, u jedanaest ogleda u kojima ih je vodio hrvatski stručnjak izgubili su samo od Meksika odmah na početku njegova mandata. Jučer kasno poslijepodne reprezentacija BiH sletjela je u Las Palmas, gdje u nedjelju igra prijateljsku utakmicu protiv Španjolske.

Velika podrška

- Imali smo jako tešku utakmicu u Beču, ali isto tako smo imali sjajnu podršku naših navijača koji su nas nosili, atmosfera je bila fenomenalna. Znali smo da će biti teško, jer je Austriji igrala samo pobjeda. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali izvanredno, dominirali smo, imali šanse. U drugom dijelu je bilo također dobro, ali su nam domaćini uspjeli napraviti prtisak, ušli smo u neke pogreške, pa su nas oni stisnuli. Nismo mogli uspostaviti igru iz prvog poluvremena, nije bila taktika da se povučemo, jednostavno su nas pritisnuli - kazao je Prosinečki.

Taj detalj sada nema, naravno, nikakve veze, u sljedećem natjecanju Lige nacija sudarat će se s ponajboljim reprezentacijama Starog kontinenta. Prvi cilj Prosinečki ostvario.

Hvala izborniku

- Prvi smo u skupini, imamo 10 bodova, primili smo samo jedan gol. Momcima mogu samo čestitati. Sada nas čeka sudar sa Španjolskom, a onda slijedi ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Držim da ovi momci zaista imaju kvalitetu, dobili su i samopouzdanje, ‘bacaju se na glavu’, postali su prava momčad i mislim da je sve osim odlaska na Euro neuspjeh. Mislim da ćemo se kroz ‘prave’ kvalifikacije pokušati plasirati direktno, i bez Lige nacija. No, činjenica da smo sada u elitnoj skupini Lige nacija sigurno je veliki uspjeh i za mene kao trenera, ali i za reprezentaciju BiH.

Robert Prosinečki nije propustio spomenuti niti budućnost bosansko-hercegovačkog nogometa, kazavši da BIH ima i sjajnu mladu U-21 reprezentaciju...

U dresu Bosne i Hercegovine je na Ernst-Happel stadionu debitirao i mladi veznjak Dinama Amer Gojak. U igru je ušao u 87. minuti zamijenivši Miralema Pjanića. Gojak nam se javio jučer kad je reprezentacija BIH stigla u svoj hotel u Las Palmasu.

- Sretan sam što smo osvojili prvo mjesto u skupini, što je bio naš cilj. Nakon toga sretan sam zbog svog debitantskog nastupa za reprezentaciju. Zahvalan sam izborniku Robertu Prosinečkom što mi je pružio priliku i tako mi dopustio ostvarenje sna. Još od djetinjstva sam sanjao da zaigram u dresu reprezentacije - kazao je Gojak

Iskoristio je priliku i uputio čestitke Vatrenima koji su pobijedili Španjolsku, s kojom Bosna i Hercegovina igra u nedjelju u Las Palmasu.

- Čestitam Hrvatskoj na pobjedi. Vidio sam da je atmosfera u Maksimiru bila sjajna, a utakmica dramatična .

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 09:46