Charles McQuillan/Getty Images
PUN POZITIVNIH DOJMOVA

PROSINEČKI 'KONTRIRA' LIVERPOOLOVOM MENADŽERU 'Dobra je Liga nacija, igra se za nešto. Znam da se neki treneri bune, ali...'

Za razliku od Liverpoolovog trenera Jürgena Kloppa koji je Ligu nacija prozvao 'najbesmislenijim natjecanjem u svijetu nogometa ikad', izbornik reprezentacije BiH Robert Prosinečki ima drugačije mišljenje
Piše: Marino PleićObjavljeno: 19. listopad 2018. 22:13

Bosna i Hercegovina suvereno juriša prema prvom mjestu u svojoj skupini 3 Lige B nakon što su ostvarili tri pobjede u isto toliko utakmica. Ovoga puta na Grbavici je pala Sjeverna Irska rezultatom 2:0, a dvostruki strijelac bio je Edin Džeko.

- Znali smo da će biti teška utakmica. Sjeverna Irska je ovdje došla tražiti svoju zadnju šansu da nešto napravi u Ligi nacija. Odigrali su dobro i korektno, pogodili tri stative, ali mi moramo biti zadovoljni s ovim što smo napravili. Publika je bila odlična.

Pod njegovom palicom Zmajevi su u 11 utakmica ostvarili sjajan učinak od šest pobjeda i četiri remija, a jedini poraz upisali su u veljači u SAD-u protiv Meksika (1:0).

- Zadnjih osam utakmica nismo izgubili i zadovoljni smo. Imamo pet pobjeda i tri remija, a sljedećeg mjeseca čeka nas utakmica protiv Austrije. Želimo na pravi način završiti nastup u grupi Lige nacija, a onda dočekati prosinac i ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Žuti je tijekom svoje trenerske karijere bio pomoćnik Slavenu Biliću na klupi Hrvatske, a samostalno je vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor i prije BiH selekciju Azerbajdžana. S obzirom na rezultate koje ostvaruje na klupi Zmajeva, naravno da nema nekih prigovora na ovo novo reprezentativno natjecanje:

- Dobra je Liga nacija, igra se za nešto... Zanimljivo je, nisu ovo prijateljske utakmice. Znam da se neki treneri bune, ali to je zbog nekih drugih razloga. Sve u svemu, meni je Liga nacija skroz u redu. Što drugo reći poslije devet bodova - zaključio je Prosinečki.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 11:30