Reuters/Matthew Childs / REUTERS
S MISLIMA NA VATRENIMA

ŠPANJOLSKI IZBORNIK NAKON BOLNE PLJUSKE SPREMA ZAMKU ZA DALIĆA 'Sada ćemo napuniti baterije za Hrvatsku, idući popis igrača bit će zanimljiv...'

ŠPANJOLSKA Poraz od Engleske opet je otvorio rasprave o vrijednosti Furije koju odnedavno vodi Luis Enrique
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 17. listopad 2018. 15:40

Na dan kada su bili uvjereni u podizanje ulaznice za Final Four Lige nacija, Španjolci su primili bolnu pljusku. Pobjeda Engleske od 3:2 u Sevilli izbacila je na površinu sumnju za koju su mislili da je pokopana nakon Svjetskog prvenstva.

- Radili smo puno individualnih grešaka a Englezi su igrali dobro. Prvi gol nas je ubio. On je za nas bio otrov a za njih lijek - rekao je izbornik Luis Enrique nakon svog prvog poraza na klupi.

Obrambeni kaos

- Bilo nam je teško pritiskati ih, bili smo neprecizni... Od početka nam je bilo teško... Napatili smo se, što nismo bili očekivali - objašnjavao je Enrique. - Englezi su se dobro branili te perfektno izlazili u kontranapade preko igrača svjetske klase kao što su Rashford i Sterling. Tri puta su prenijeli loptu prema našem golu i tri nas puta teško kaznili.

Mediji kritiziraju obranu, napose Ramosa i Nacha, a za vratara Davida de Geu kažu da je opet postao proziran kao na svjetskom prvenstvu. “Obrambeni kaos”, ističu novine AS dodajući kako je Harry Kane nesmetano primao lopte jer Ramos i Nacho nisu sudjelovali u presingu. Kane se pokazao velikim napadačem bez da je postigao gol. No nije samo obrana zakazala. Sa sredine terena nije bilo vertikalnih dodavanja prema naprijed, Sergio Busquets je odigrao jednu od najlošijih utakmica u dresu Španjolske.

- Odmor na poluvremenu je dobro prošao jer sam mogao ubiti svoje igrače - odgovorio je Enrique. - Nije bila potrebna niti vika niti tri promjene jer je stav igrača dobar. Trebalo je samo promijeniti neke stvari i vratiti se pozitivnoj dinamici koju smo imali uoči utakmice. Za to nam je trebalo svega deset minuta.

Kada je ušao napadač Paco Alcacer i zatresao mrežu u 58. minuti zaiskrila je nada u preokret no Ramos je u posljednjoj minuti sučeve nadoknade samo uspio ublažiti poraz.

Napuniti baterije

- Sada ćemo napuniti baterije za utakmicu s Hrvatskom. Idući popis igrača bit će zanimljiv. Ima igrača koji su mi se svidjeli, a u prvoj utakmici s Hrvatskom nisu bili pozvani - rekao je ne otkrivajući s kime će ići po pobjedu protiv svjetskih doprvaka.

Sada nakon dva različita poluvrema s Betisovog stadiona stvorili su sumnju. Koja je Španjolska realna, ona nesigurna i neprecizna iz prvog poluvremana ili ona goropadna i hrabra iz drugog dijela?

- Španjolska je razočarala. Igrači koji su do samo prije nekoliko dana bili fantastični postali su prosječni pod naletom engleske brzine i Kaneovih preciznih dodavanja - kaže Jose Felix Diaz, novinar Marce. - Petorica Engleza bila su dovoljna da poraze španjolsku reprezentaciju u nastajanju - zaključio je Diaz.

Linker
26. travanj 2024 07:06