Hrvatska
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
VAŽNO ZA BUDUĆNOST

UTAKMICA ODLUKE! HRVATSKA ĆE U LONDONU LOVITI PROLAZ, ALI I NEŠTO PUNO VAŽNIJE Evo zašto Vatreni pod svaku cijenu moraju izbjeći poraz na Wembleyu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2018. 21:46

Nakon dramatično izborene pobjede protiv Španjolske, hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u igri za osvajanje prvog mjesta u skupini i plasman na završni Final Four Lige nacija, ali još uvijek može ispasti u niži rang natjecanja.

Osim što nas je ostavila u igri za plasman na FF, pobjeda protiv 'Furije' važna je i zbog skorašnjeg ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine. Naime, 10 najboljih od 12 reprezentacija koje nastupaju u elitnom razredu Lige nacija, bit će postavljeno za nositelje ždrijeba skupina za EURO.

Hrvatska za sada ima četiri boda i ispred sebe ima još jednu utakmicu. Iza nas će sigurno ostati Island koji je upisao četiri poraza i nije osvojio niti jedan bod. Iza nas su i Njemačka i Poljska sa po jednim bodom, ali ispred njih je još jedna utakmica. 'Elf' će u zadnjem kolu 19. studenog dočekati Nizozemsku, dok Poljska 20. studenog gostuje kod Portugala.

Hrvatska bi remijem u Londonu protiv Engleske osigurala status nositelja u kvalifikacijama za Euro i na taj način izbjegla velikane poput Belgije, Francuske, Italije, Portugala, Španjolske, Švicarske i Engleske. Ako Poljaci ne ostvare pozitivan rezultat protiv Portugala, Hrvatska bi izbjegla još i eventualne okršaje protiv Njemačke i Nizozemske.

Linker
19. travanj 2024 01:45