Tom Dubravec / CROPIX
PRILIKA ZA DOBRU ZARADU

VATRENI NEUMORNO PUNE BLAGAJNU HNS-A Stižu novi milijuni nakon astronomskog plijena iz Rusije? Evo kako se raspoređuje novac u Ligi nacija

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. rujan 2018. 21:03

Hrvatska je za sudjelovanje u Ligi nacija od UEFA-e dobila 1,5 milijuna eura, a ukoliko eventualno osvoji prvo mjesto u skupini na račun HNS-a sjest će još 1,5 milijuna eura.

Dobro Vatreni zarađuju za hrvatski nogomet, i za sebe same, kad se zna da su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji priskrbili 28 milijuna dolara.

U ovom natjecanju, za razliku od UEFA-ine Lige prvaka, ne daje se novac za bodove osvojene u skupini, no postoji nagrada za konačan rezultat. Na kraju, osvajač Lige nacija uzet će 7,5 milijuna eura. Finale četvorice je u lipnju 2019., a mjesto odigravanja i točni termini bit će određeni naknadno.

Ukupan nagradni fond za svih 55 reprezentacija je 76,25 milijuna eura. Pritom sudionici drugog razreda dobivaju po milijun eura, trećeg 750.000 eura, a četvrtog pola milijuna eura. Svugdje je pravilo jednako, pobjednik skupine uzima dvostruku cifru. Primjerice, u B skupini pobjednik uzima dva milijuna eura.

Linker
16. travanj 2024 23:44