Screenshot (Twitter)
VELIKA GESTA

VIDEO: DIRLJIVA SCENA IZ NOGOMETNOG KLASIKA OBIŠLA SVIJET Nizozemac tješio uplakanog suca: 'Čovjek se slomio, nadam se da sam mu barem malo pomogao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2018. 12:54

Nogometna reprezentacija Nizozemske u posljednjim je minutama ovog ponedjeljka stigla do remija protiv Njemačke (2:2) i tim rezultatom osigurala sudjelovanje u završnici prvog izdanja Lige nacija.

Rezultat je to koji se slavio i u Hrvatskoj budući da su Vatreni zahvaljujući njemu osigurali status nositelja na skorašnjem ždrijebu skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Jedno od glavnih lica utakmice i heroj gostujuće ekipe bio je branič Virgil Van Dijk koji je u 90. minuti postigao pogodak za izjednačenje. I dok su njegovi suigrači nakon posljednjeg zvižduka burno slavili rezultat koji im je donio Final Four, ovaj je 27-godišnjak otišao do suca Ovidiua Hategana, zagrlio ga i počeo tješiti.

Rumunj je ubrzo briznuo u plač, a pozadina ove priče otkiva da je nizozemski reprezentativac odlučio pokazati suosjećanje i ponuditi rame za plakanje čovjeku kojem je nedavno preminula majka.

"Prišao sam mu i pitao sam ga kako je. Odgovorio mi je da je loše jer mu je majka nedavno umrla. Suze su mu bile u očima i čovjek se slomio. Zagrlio sam ga i rekao mu da je dobro sudio meč. Znam da nisam napravio puno, ali nadam se da sam mu bar malo pomogao", opisao je Van Dijk situaciju nakon utakmice.

Linker
16. travanj 2024 06:53