screenshot
ODLUČILI SU CENTIMETRI

VIDEO: HRVATSKA IMA ZA ČIME ŽALITI Evo što sudački ekspert kaže o neregularnom golu Engleske koji je šokirao Vatrene i Hrvatsku bacio u očaj

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2018. 23:00

Poraz Hrvatske na Wembleyju (2:1) zabolio je hrvatske navijače ponajviše zbog načina na koji je Engleska preokrenula vodstvo i izborila pobjedu koja bi Vatrene odvela na Final Four.

Hrvatska je u vodstvo došla u 57. minuti pogotkom Andreja Kramarića, a dvadeset minuta poslije izjednačio je džoker s klupe Jesse Lingard. Hrvatsku je u očaj bacio Harry Kane pogotkom u 85. minuti susreta i time ugasio sve nade da Vatreni mogu osvojiti prvo mjesto u skupini i prestižni Final Four.

No, upravo kod tog izjednačujućeg gola u 78. minuti dogodio se detalj koji je mnogima promaknuo - pogodak Lingarda nije smio biti priznat jer je asistent Joe Gomez prekoračio aut-liniju ubacujući rukama loptu iz auta u hrvatski peterac.

Sporni gol od 3.50

Sudački propust prokomentirao je sudački ekspert HTV-a Marijo Strahonja.

"Da bi ubacivanje iz auta bilo ispravno, igrač mora stopalima biti s vanjske strane igrališta. On smije nagaziti liniju, ali je ne smije prekoračiti kao u ovom slučaju. To je bilo neispravno ubacivanje, ali takve stvari se rijetko događaju i ne kontroliraju se, to se jednostavno ne smatra velikom pogreškom", objasnio je Strahonja.

Linker
19. travanj 2024 16:21