Portugal
 REUTERS/Rafael Marchante / REUTERS
LIGA NACIJA

VIDEO: HRVATSKA JA BILA PREVELIK ZALOGAJ, ALI NIJE ITALIJA Portugal golom Silve srušio Azzurre, Srbija dvaput ispustila vodstvo protiv Rumunjske

Piše: HinaObjavljeno: 11. rujan 2018. 01:09

U susretu skupine 3 elitnog razreda Lige nacija aktualni europski prvak Portugal je na lisabonskom stadionu Luz pobijedio Italiju 1-0, a pogodak odluke zabio je Andre Silva u 49. minuti.

Portugal je i u prvom poluvremenu bio bliži vodstvu. Domaćin je imao dvije lijepe prilike, u 27. minuti je Gianluigi Donnarumma već bio svladan, no udarac Bernarda Silve je s gol crte 'počistio Alessio Romagnoli. U 35. minuti Bruma je pucao, a lopta se od Bryana Cristantea odbila u vratnicu. Italija je najbolju priliku imala u 41. minuti kada je Zaza pogodio vratnicu.

Daleko bolju igru Portugal je okrunio golom u 49. minuti, a pogodak je zabio Andre Silva nakon što je najveći dio posla napravio Bruma koji je 'ukrao' loptu. Italija je mogla izjednačiti u 77. minuti, Zaza je opasno zaprijetio, ali je pucao preko gola. U posljednjih 10 minuta gosti su bacili sve karte u napad, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti portugalska vrata.

Europski prvak je bez Cristiana Ronalda i još devetorice igrača koji su sudjelovali na SP-u u Rusiji, otvorio Ligu nacija pobjedom, dok je Italija nakon domaćih 1-1 protiv Poljske ponovo razočarala. Idući susret u ovoj skupini je Poljska - Portugal 11. listopada.

U Ligi B skupina 2 Turska je u Stockholmu pobijedila Švedsku 3-2 nakon što je domaćin imao vodstvo 2-0.

Švedska je povela u 35. minuti golom Isaaca Kiesea Thelina, a na 2-0 je povisio Viktor Claesson fantastičnim udarcem s više od 25 metara u 49. minuti. Samo dvije minute kasnije Hakan Calhanoglu je smanjio i tako vratio Turke u život. Gosti su mogli izjednačiti u 62. i 70. minuti, no Cenk Tosun je loše pucao. Posve zasluženo Turska je izjednačila u 88. minuti golom Emrea Akbabe, a samo dvije minute kasnije isti je igrač donio Turcima pobjedu.

Turci su se ovom pobjedom vratili u igru za prvo mjesto u skupini nakon što su u prvom kolu kod kuće izgubili od Rusije 1-2. Nakon dva kola Rusija i Turska imaju po tri bodova, dok je Švedska bez bodova. Idući susret je Rusija - Švedska 11. listopada

U Ligi C skupina 1 Škotska je pobijedila Albaniju 2-0 golovima Berata Xhimshitija (47-ag) i Stevena Naismitha (68). Nakon dvije utakmice Škotska i Albanija imaju po tri boda, a Izrael je na nuli.

U skupina 4 Srbija je dva puta vodila protiv Rumunjske, no gosti su izvukli remi 2-2. Strijelci za Srbiju bili su Aleksandar Mitrović (26, 63), dok su golove za goste zabili Nicolae Stanciu (48-11m) i George Tucudean (68).

U drugom susretu iz skupine Crna Gora je pobijedila Litvu 2-0, a strijelci su bili Stefan Savić (34-11m) i Marko Janković (36). Srbija i Crna Gora imaju po četiri boda, Rumunjska dva, a Litva je bez bodova.

U Ligi D - skupina 1 Andora i Kazahstan su odigrali 1-1, dok je u Skupina 3 Kosovo slavilo protiv Farskih Otoka 2-0. Malta i Azerbajdžan su odigrali 1-1.

Linker
18. travanj 2024 14:29