Screenshot
ZBOG OVOGA SE VOLI NOGOMET

VIDEO: NIJE MOGLO POČETI ATRAKTIVNIJE! POGLEDAJTE ČUDESNO OTVARANJE LIGE NACIJA Prvi povijesni gol u novom natjecanju pravo je remek-djelo!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2018. 20:51

Kazahstan i Gruzija reprezentacije su koje su otvorile novo europsko nogometno natjecanje, Ligu nacija. Prvi povijesni susret odigran je u Astani, kazahstanskoj prijestolnici u kojoj je nedavno Dinamo odigrao utakmicu pretkola Lige prvaka.

Bio je to dvoboj prvoga kola Lige D, a gosti su slavili 2:0. Do 70. minute nije bilo prevelikih uzbuđenja, a onda je Gruzijac Giorgi Chakvetadze fantastično opalio s vrha šesnaesterca i postigao spektakularan prvi pogodak u Ligi nacija.

Do konačnih 2:0 Gruzijci su došli nakon jedne kontre kada je kazahstanski branič Serhiy Malyi ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Još je jedan spektakularan potez obilježio utakmicu. Giorgi Navalovski sjajnim je škaricama obranio vlastitu mrežu, u trenutku kada je vratar Giorgi Loria već bio savladan.

Kazahstan i Gruzija nalaze se u Ligi D, najslabijoj u Ligi nacija, no pobjednik i ovog natjecanja izborit će kartu za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Linker
20. travanj 2024 01:21