Screenshot
NEVIĐENA SREĆA

VIDEO: SENZACIJA U ARMENIJI, AUTSAJDERI OSTVARILI POVIJESNU POBJEDU U LIGI NACIJA Pogledajte ludo slavlje možda i najslabije europske reprezentacije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2018. 23:39

Senzacionalna vijest dolazi iz Erevana! Jedna od najslabijih europskih reprezentacija, nogometna reprezentacija Gibraltara, porazila je Armeniju na njihovu terenu u susretu 3. kola Lige D UEFA-ine Lige nacija. To je prva i povijesna pobjeda ove momčadi u službenim utakmicama.

Prvu pobjedu Gibraltar je ostvario nad Maltom rezultatom 1:0 u neslužbenom susretu dok još nije bio član UEFA-e, a drugu u ožujku ove godine nad Latvijom, također rezultatom 1:0 u prijateljskoj utakmici.

Junak pobjede bio je Joseph Louis Chipolina, branič gibraltarskog Lincoln Red Impsa. U 50. minuti uspješno je realizirao najstrožu kaznu i time najavio moguću senzaciju. Do kraja susreta domaći su igrači imali velik broj prilika, no promjene rezultata nije bilo.

Armenija je imala čak 34 pokušaja prema golu Gibraltara, njih devet išlo je u okvir gola, ali je golman Goldwin definitivno odradio utakmicu karijere i na kraju je svojoj ekipi donio pobjedu.

Nogometaši Gibraltara su nakon posljednjeg sučeva zvižduka poletjeli jedni drugima u zagrljaj, pljuštale su suze, a euforija je bila na vrhuncu kao da su osvojili svjetsko prvenstvo. Naravno, potpuno zaslužena 'maloga' Gibraltara, a kako je sve to izgledalo, pogledajte u videozapisu.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 06:04