Action Images via Reuters
ODJECI VELIKE POBJEDE

VIDEO: ŠPANJOLSKA OVAKAV DEBAKL NE PAMTI U CIJELOJ SVOJOJ NOGOMETNOJ POVIJESTI Englezi odškrinuli vrata uspjeha i Hrvatskoj: 'Ovo je sjajno!'

Ovo je bio prvi domaći poraz Španjolske u službenoj natjecateljskoj utakmici nakon 38 utakmica i lipnja 2003. godine, te poraza protiv Grčke 0:1, a prvi put su doma primili tri gola u službenoj natjecateljskoj utakmici.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. listopad 2018. 10:39

Bio je to pravi nogometni spektakl u Sevilli! Sve su sad Englezi zakomplicirali u elitnoj skupini 4 Lige nacija, blistavom 3:2 pobjedom protiv Španjolske otvorili su mogućnost čak i našoj reprezentaciji da s dvije pobjede (Španjolska u Zagrebu i Engleska na Wembleyu) osvoji prvo mjesto u skupini!

Bila je to prva pobjeda Engleske na španjolskom tlu nakon veljače 1987. godine, kada je Gary Lineker zabio sva četiri pogotka u 4:2 pobjedi u Madridu. Ovo je istodobno bio prvi domaći poraz Španjolske u službenoj natjecateljskoj utakmici nakon 38 utakmica i lipnja 2003. godine, te poraza protiv Grčke 0:1, a prvi put su doma primili tri gola u službenoj natjecateljskoj utakmici.

Kakvu su samo lekciju iz nogometne jednostavnosti održali engleski nogometaši Španjolcima u prvom dijelu! Ta nesalomljiva lažljivica, gospođica statistika, kazivala nam je nakon prvih 45 minuta da je posjed lopte bio nevjerojatnih 72:28 u korist Španjolske, udarci iz kuta 5:0 za domaćina, udarci na vrata 10:5 za Furiju, a na semaforu je blještalo čudesnih 3:0 za Englesku.

U prvih su desetak minuta Španjolci imali dvije sjajne zgode, a onda su gosti uspostavili defenzivni blok, u kojem su se razbijali španjolski napadi, ili su domaćini igrali okolo-naokolo, bez ikakve prijetnje Engleskoj, koja je, pak, s druge strane, brzo i jednostavno dolazila u šesnaesterac domaćih.

Prva dva pogotka pala su nakon Pickfordova dugačkog dodavanja fantastičnom Kaneu, koji se prometnuo u ulogu asistenta, a golove su zabijali drugi. Dva je zabio Sterling, u Sevilli je prvi put zatresao suparničku mrežu nakon 1101. dana, nakon 27 utakmica bez gola u reprezentaciji, a De Geu je svladao i Rashford.

Čekao se odgovor Španjolske u nastavku. I tek što je ušao u igru, u 58. minuti, novi španjolski “killer” Paco Alcacer, smanjio je na 1:3, bio je to njegov deseti pogodak u posljednjih šest utakmica za klub i reprezentaciju.

Zadnjih pola sata igralo se pred engleskim šesnaestercem, Španjolci su stalno “kucali na vrata”. Imali su nekoliko lijepih zgoda, a Sergio Ramos je u sedmoj minuti sudačke nadoknade zabio pogodak za konačnih 2:3. Veliku je pobjedu, eto, ostvarila najmlađa engleska momčad koja je počela utakmicu u ovom stoljeću (prosjek godina 23,3).

- Ovo je sjajno! Iako je Španjolska jedna od najboljih momčadi na svijetu, znali smo da je možemo pobijediti. U prvom smo dijelu fantastično izlazili u protunapade, u nastavku smo teško živjeli i branili se, ali smo sačuvali prednost - rekao je zadovoljni engleski kapetan Harry Kane.

- Kažnjeni smo za lošu igru u prvom poluvremenu. U nastavku smo se pokušali vratiti, zabili smo dva gola, ali bilo je to premalo. Šteta, ozračje u Sevilli je bilo fantastično i žao mi je što nismo našim navijačima poklonili pobjedu - bile su riječi španjolskog kapetana Sergia Ramosa.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 14:28