Screenshot (YouTube)
PIŠU POVIJEST

VIDEO: SUZE I LUDO SLAVLJE JEDNE OD NAJSLABIJIH EUROPSKIH REPREZENTACIJA Pogledajte scene koje su obišle svijet

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2018. 11:09

Prošle je subote svijet obišla senzacionalna vijest iz Armenije gdje je Gibraltar porazio domaćine (0:1) i upisao svoju prvu pobjedu u službenim utakmicama. No da preporod jedne od najslabijih reprezentacija Europe nije bio slučajan, potvrdilo se u utorak navečer.

Naime, Gibraltar je četvrtom kolu Lige nacija (D razred) na domaćem terenu s 2:1 porazio Lihtenštajn i bodovno se izjednačio s Armenijom koja ima također šest bodova u skupini koju s tri više predvodi Makedonija.

Otkako je postao član UEFA-e 2013. godine, Gibraltar u 22 kvalifikacijske utakmice nije pobijedio niti jednom, a onda su u svega četiri dana upisali dvije povijesne pobjede i doveli se u situaciju koja donosi borbu za prvo mjesto u njihovoj skupini.

Gibraltar je do pobjede nad Lihtenštajnom došao preokretom nakon što su gosti poveli u 15. minuti preko Salanovića. Bila je to ujedno i prva utakmica u povijesti ove reprezentacije u kojoj su postigli dva pogotka, a strijelci u povijesnoj večeri bili su Cabrera (61') i Chipolina (66').

Linker
20. travanj 2024 02:30