REUTERS/Gonzalo Fuentes
LIGA NACIJA

VIDEO: VELIKI PREOKRET AKTUALNIH SVJETSKIH PRVAKA Griezmann produljio krizu Nijemaca, presudila je kontroverzna odluka srpskog suca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2018. 00:42

Nogometna reprezentacija Francuske pobijedila je Njemačku s 2:1 na Stade de Franceu u skupini 1 Lige nacija.

Njemačka je vodila golom Tonija Kroosa iz jedanaesterca iz 14. minute, ali aktualni svjetski prvaci sve su uspjeli preokrenuti u nastavku. Oba gola za 'Tricolore' zabio je Antoine Griezmann, u 62. i 80. minuti.

Kod prvog gola asistirao mu je Lucas Hernandez, da bi do potpunog preokreta došlo nakon što je srpski sudac Milorad Mažić pokazao na bijelu točku nakon kontakta Hummelsa i Matudija.

Nakon pregledavanja usporene snimke vidi se kako je sudac zapravo pogriješio budući je Matuidi zapravo nagazio na nogu Hummelsa, prije pada na travnjak.

Kako bilo, Griezmann je bio siguran izvođač s bijele točke, a Francuska je došla na korak od osvajanja skupine 1. Na vrhu imaju sedam bodova, druga je Nizozemska s 3 boda i utakmicom manje, dok su na začelju Nijemci s tek jednim bodom. Odluku u ovoj skupini drža Nizozemci, koji prvo u Rotterdamu dočekuju Francuze, a potom idu u goste Njemačkoj.

Njemačka je pobijedila u samo tri od zadnjih 13 nastupa u svim natjecanjima i ovo je novi udarac za izbornika Elfa Joachima Löwa.

U ligi B Ukrajinci su domaćom pobjedom nad Češkom (1-0) postali pobjednici skupine, u kojoj su još Slovaci. Velšani su pobjedom u Dublinu protiv Irske (1-0) preuzeli vodstvo i u izravnom okršaju s Dancima odlučit će o prvom mjestu skupine.

Samo tri dana nakon što su kod kuće izgubili od Gibraltara, koji je slavio povijesnu prvu pobjedu, Armenci su u Erevanu deklasirali vodeće Makedonce s čak 4-0.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 09:47