CROPIX
VELIKA VEČER MLADOG VATRENOG

VIDEO: ZLATKO DALIĆ JE OPET POGODIO! JUNAK HRVATSKE POBJEDE BRILJIRAO I NAKON POBJEDNIČKOG GOLA 'U Hrvatskoj je bolje biti političar nego lijevi bek!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2018. 00:08

Čudesnu, najljepšu večer karijere doživio je Tin Jedvaj u velikoj maksimirskoj pobjedi protiv Španjolske na Maksimiru. Zabio je za 2:1 u 69. minuti, a potom u sudačkoj nadoknadi pogodio za 3:2 i vratio Hrvatskoj šansu za prvo mjesto u Ligi nacija.

A kada se samo sjetimo da je postojala šansa da uopće ne zaigra, ili barem ne starta u prvih 11. Zlatko Dalić dvoumio se hoće li u startnu momčad staviti Jedvaja ili Antonija Milića, ali na kraju je ipak prevagnulo veće iskustvo mladog Vatrenog koji je bio jedan od sudionika hrvatskog srebra na Svjetskom prvenstvu.

"Prije svega čestitke suigračima, bila je ovo teška utakmica i znali smo da moramo ići na pobjedu. Bilo je opasno, zabili smo prvi gol iz presinga i znali smo da će Španjolci odmah ići na kontre. Međutim, ako se pogleda cijela utakmica, oni zapravo i nisu imali neke šanse. Mi smo iskoristili naše šanse i zaslužili pobjedu", rekao je junak hrvatske pobjede, još zadihan od velikog slavlja.

Na pitanje je li kad zabio dva gola na jednoj utakmice duhovito je odgovorio:

"Jednom sam zabio autogol i gol u Njemačkoj, haha..."

Zatim je prokomentirao i igranje pozicije lijevoga beka koju inače ne igra:

"Ma mi smo se u svlačionici baš smijali, šalili smo se da se lijevi bek u Hrvatskoj smatra najvećim problemom, bolje je biti političar nego lijevi bek, haha... Dao sam sve što sam mogao na toj poziciji, nisam to često igrao, ali mislim da smo svi odigrali dobro i zaslužili smo pobjedu."

Za kraj je najavio nedjeljnu utakmicu protiv Engleza:

"Sad moramo iskoristiti sve što imamo, znamo da možemo igrati s Englezima i da smo bolja ekipa od njih! Trebat će nam i malo sreće na Wembleyju, ali siguran sam da mi to možemo.", zaključio je novi ljubimac hrvatskih navijača.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 17:10