Ivan Rakitić
 Tom Dubravec/ CROPIX / CROPIX
USUSRET FURIJI

ZA IVANA RAKITIĆA NEMA APSOLUTNO NIKAKVE DVOJBE 'Svi znaju da je Messi najbolji nogometaš svih vremena, ali i Messi zna da je ovo bila Lukina godina'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. rujan 2018. 22:25

Nakon remija u prijateljskoj utakmici protiv Portugbala, reprezentaciju hrvatske očekuje utakmica u Ligi nacija protiv Španjolske u Elcheu. Ivan Rakitić je svoj jubilarni nastup najavio povratkom u 2007. godinu.

- Sjećam se jako dobro utakmice s Estonijom te da u mjesecu ranije nisam mogao igrati u Bosni i Hercegovini jer nisu stigli papiri, samo sam čekao da dođe prvi nastup. Jedva čekam i stoti nastup, da sam mogao izabrati protivnika ne znam bih li odabrao nekoga drugoga. Neće to biti prava stota ako neće biti uspješna, pa moramo se pobrinuti za to. Idemo po pobjedu.

MOSCOW, RUSSIA - JULY 15:  Ivan Rakitic of Croatia acknowledges the fans following the 2018 FIFA World Cup Final between France and Croatia at Luzhniki Stadium on July 15, 2018 in Moscow, Russia.  (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Dan Mullan/Getty Images / Getty Images
Rakitić

Izbornika Luisa Enriquea, jasno, izvrsno zna:

- Trebat će nam nekoliko sati sa se objasni Luis Enrique. Jedan je do najkomletnijh trenera u svijetu, gledajući utakmicu s Engleskom vidio sam mnogo toga u igri što smo mi radili u Barceloni, radujem ga se vidjeti, želim mu sve najbolje, ali da ovaj put ne budu pravi, da uzmu bodove opet protiv Engleza.

Na pitanje je li Modrić igrač godine, bio je jasan:

- Svako dijete zna da je Messi najbolji nogometaš svih vremena, ali ovo je bila godina Luke Modrića, to je jasno, to zna i Leo Messi. Iznenadilo bi me da ne bude još nekoliko nagrada za njega, on je najbolji, ta priznanja su za cijelu Hrvatsku. Bit će ne samo najbolji u Europi nego i svijetu. Jako je sretan što je dobio sve te nagrade, nitko mu ništa nije poklonio. Nekome se sviđa jedan, nekome drugi igrač, ali najvažnije je da Luka dobija sve te nagrade.

Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Alaves - Camp Nou, Barcelona, Spain - August 18, 2018   Barcelona's Lionel Messi during the match    REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Luis Enrique ističe da Hrvatska s vama oduzima lopte vrlo visoko, kao što radi i Španjolska.

- Drago mi je što Španjolska ima takvog izbornika i za nju je jako važno što ima tako dobro trenera, siguran sam da će biti uspješan.

Hrvatska je imala dva dana odmora više.

Koje su prednosti La Roje?

- Španjolska je jako dobra, u igru prenose što rade u klubovima, koji igraju Ligu prvaka. Španjolska uvijek napada, vidio sam protiv Engleske određene automatizme. Naš izbornik je također vrlo detaljan, po tome su slični.

Linker
18. travanj 2024 11:27