REUTERS/Alberto Lingria
STATISTIKA JE NA NJIHOVOJ STRANI

AJAX RUŠI REKORDE U LIGI PRVAKA Amsterdamska momčad samo je dvaput prokockala prednost iz prve utakmice u povijesti, a jednom je to izrežirao- Dinamo!

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 02. svibanj 2019. 13:53

Ajax je prva momčad u povijesti Lige prvaka, koja je do polufinala došla nakon tri kvalifikacijske runde.

Ajax je, eto, startao u Ligi prvaka baš kad i naš Dinamo, krajem srpnja prošle godine, u 2. pretkolu, a prvi mu je suparnik bio austrijski Sturm, kojeg je lako izbacio s dvije pobjede (2:0, 3:1). Inače, Ajax je ove sezone uvijek ostao neporažen u europskim utakmicama na kojima je vodio u poluvremenu.

Tottenham pak ni u jednoj svojoj ovosezonskoj europskoj utakmici nije vodio u poluvremenu! I svih devet pogodaka doma u Ligi prvaka, engleska je momčad zabila u drugim poluvremenima...

Ajax je prošao dalje u čak 26 od ukupno 28 utakmica u Uefinim natjecanjima u kojima je ostvario pobjedu u prvoj utakmici u gostima. A jednu od te dvije eliminacije, Nizozemcima je režirao - Dinamo!

Podsjetimo, u sezoni 2007/2008. u Zagrebu je Ajax u prvoj utakmici 1. kola Kupa Uefa pobijedio 1:0, no na uzvratu u Amsterdamu Dinamo je slavio 3:2 i zbog više golova u gostima plasirao se u 2. kolo.

Linker
19. travanj 2024 17:09