REUTERS/Piroschka Van De Wouw
LIGA PRVAKA

AJAX ŠOKIRAN U AMSTERDAM ARENI! BATSHUAY U ZAVRŠNICI ZABIO ZA VRIJEDNU POBJEDU Zenit vodio u Njemačkoj, a onda je uslijedio preokret Leipziga

Piše: HinaObjavljeno: 23. listopad 2019. 23:04

U prvom susretu trećeg kola G skupine nogometne Lige prvaka RB Leipzig je pobijedio Zenit sa 2-1, dok je u susretu skupine H Chelsea slavio u Amsterdamu protiv Ajaxa sa 1-0.

U prvom susretu H skupine Chelsea je u Amsterdamu pobijedio Ajax sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Michy Batshuayi u 86. minuti.

Bila je to skromna predstava s vrlo malo pravih prilika. Ajax je bio bliži pobjedi, no tri boda odlaze u London.

Domaćin je u 37. minuti uspio zabiti pogodak, no sudac Hategan je nakon 'asistencije 'VAR-a dosudio zaleđe u kojem je milimetarski bio Promes. Korak do vodstva Ajax je bio i u 59. minuti no Alvarez je nakon ubačaja iz kornera pogodio vratnicu.

Odluka je pala u 86. minuti kada je Batshuayi jednu povratnu loptu zakucao pod gredu. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za 'Bluese'.

Premda je Zenit vodio na poluvremenu, njemački sastav je u nastavku susreta okrenuo rezultat izborivši važnu pobjedu u borbi za plasman u osminu finala.

Rusi su poveli u 25. minuti lijepim udarcem Jaroslava Rakitskog sa 20 metara, no Leipzig je u nastavku susreta bio bolji i zasluženo je stigao do nova tri boda.

Domaćin je izjednačio u 49. minuti preko Konrada Laimera na asistenciju Marcela Sabitzera koji je deset minuta kasnije fantastičnim golom okrenuo rezultat. Do kraja susreta Leipzig je bio bliži trećem golu, nego Rusi izjednačenju.

Linker
19. travanj 2024 14:34