REUTERS/Alberto Lingria
NAKON JAKO DUGO VREMENA

AJAXOVI KLINCI OPALILI ŠAMAR VELIKANIMA I NAPRAVILI PODVIG KOJI LP NE PAMTI OD 2005. Sjećate li se ikona čiji je uspjeh ponovljen senzacijom u Torinu?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2019. 17:04

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Ajax je u Torinu pobijedio Juventus 2:1 i zasluženo se plasirao među četiri najbolje momčadi najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Grupnu fazu Ajax je odradio bez poraza (u skupini s Bayernom, Benficom i AEK-om), u osmini finala izbacili su Real i sada Juvetnus te načinom igre osvojili srca brojnih navijača diljem Europe.

Protivnika u polufinalu saznat će večeras, bit će to ili Tottenham ili Manchester City.

Na putu do polufinala, međutim, Ajax je prekinuo i jedan negativni niz koji je trajao punih četrnaest godina. Naime, od proljeća 2005. godine u polufinalu nije igrao niti jedan klub izvan pet najjačih europskih liga.

Također, i tada je u pitanju bila nizozemska momčad. PSV je u sezoni 2004./2005. dogurao do polufinala u kojem je zbog gola u gostima ispao od Milana.

Milan je na San Siru slavio 2:0 golovima Ševčenka i Tomassona. U Eindhovenu PSV je držao 2:0 (golovi Parka i Cocua) do sudačke nadoknade kada je glavom pogodio Ambrosini i poslao Milan u finale u kojemu će talijanska momčad prokockati tri gola prednosti protiv Liverpoola. Još jedan gol do kraja utakmice spakirao je Cocu, ali nije bilo dovoljno.

Ajax je tada vodio Guus Hiddink, a uzvratanoj utakmici na travnjak je izveo ovu jedanaestoricu legendi…

Linker
20. travanj 2024 00:09