screenshot
TRENER DAN NAKON HARKIVA

'AKO KAŽEM ŠTO STVARNO MISLIM O NJEMU, NJEGOV OTAC ĆE SE NALJUTITI' Bjelica o najboljem igraču LP po broju uspješnih driblinga i dobivenih duela

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. listopad 2019. 19:32

Nogometaši Dinama u utorak su u 3. kolu skupine C Lige prvaka u gostima kod ukrajinskog Šahtara odigrali 2-2, s tim da je u 89. minuti Olmo pogodio vratnicu. Pogotke za Dinamo zabili su Dani Olmo i Mislav Oršić, dok su za Šahtar pogodili Konopljanka i Brazilac Dodo.

Vodeći je Manchester City s 9 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po 4, dok je Atalanta bez bodova. U sljedećem kolu, 6. studenoga, Dinamo u Maksimiru dočekuje Šahtar, a Atalanta će ugostiti Manchester City.

Trener Nenad Bjelica bio je oduševljen nakon utakimce rezultatom i predstavom koju su pružili njegovi igrače, a još je jednom sažeo dojmove dan nakon velike partije.

- Zadovoljni smo s bodom, a ponajviše s predstavom i načinom na koji smo se suprostavili protivniku. Nešto slično kao protiv Atalante, malo smo bili neefikasni u nekim situacijama, da je odlučivalo o prolasku bili bi tužni, ali pred nama su još tri utakmice u kojima možemo popraviti ovo što jučer nismo uspjeli.

Dinamo nikada u povijesti nije prošao skupinu Lige prvaka.

- I ako pobjedimo u idućoj utakmici to neće biti kraj, još će se igrati dva kola i to neće biti odlučujuća utakmica. Ali, pred punim Makismirom nastojat ćemo pobjediti i da ćemo još podići razinu naše igre. U pitanju je neprevidljiv protivnik i brz koji je i nas upoznao, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i optimisti smo.

Može li Šahtar iznenaditi na Majksimiru?

- Teško je igrati protiv momčadi koja ja agresivna kao što smo mi bili. Ako pustiš sve te silne Brazilce da rade što god hoće onda je teško, kad im stalno pušeš za vratom onda im je teže. To je recept za uzvrat na Maksimiru. Oni igraju cijelo vrijeme u sličnom sustavu. Oni imaju u svojim redovima različite tipove igrača i morat ćemo se prilagođavati. Vjerujemo u pobjedu, protiv Šahtara se može i s ovakvim pristupom možemo svakoga pobijediti.

Dani Olmo je u dvije statističke kategorije (broj uspješnih driblinga i broj dobivenih duela) najbolji igrač u Ligi prvaka?

- On nema limita, to je samo u glavi. Čudno je da je još uvijek u Dinamu obzirom na to kakav je igrač i potencijal, nem smijem reći sve što mislim o Daniju jer bi se možda njegov otac na mene naljutio. Ako uspoređujemo njega i Joaa Felixa mislim da je Olmo puno bolji nogometaš, a svi znamo za koliko je milijuna Portugalac otišao u Madrid. On zaslužuje sve što se oko njega događa i nadam se da će do ljeta ostati s nama, a nakon toga zaigrati u nekom od najvećih klubova.

Kao trener pretplatio se na rušenje svih mogućih Dinamovih rekorda?

- Najbolje je što mi ništa ne znamo o tome pa nas to niti ne opterećuje. Pripremamo se za svaku utakmicu u kojoj želimo biti od svojeg protivnika.

Mislav Oršić igra sjajno.

- On stalno igra dobro. Vrhunski je dečko i profesionalac i daje sve za momčad na terenu.

Linker
22. travanj 2024 01:47