REUTERS
VELIKI PREOKRET

'ANFIELD JE MJESTO GDJE SE STVARAJU ČUDA, ALI OVAJ PREOKRET IMA SAMO JEDNO IME - JÜRGEN!' Jedan od najvećih svih vremena se naklonio Kloppu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2019. 11:14

Jose Mourinho nakon otkaza u Manchester Unitedu zamijenio je trenersku klupu televizijskim studijom, i to onim katarskog beIN SPORTSA. Portugalski trener tako je i jučer odrađivao novi posao, najavljujući uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka između Liverpoola i Barcelone.

Prije početka utakmica Mourinho Liverpoolu, najblaže rečeno, nije davao prevelike šanse za prolazak u finalu.

Međutim, Liverpool je odigrao nevjerojatnu utakmicu i pobijedio Barcelonu 4-0.

- Ne volim kockati, ali ne bih stavio ni lipu na to da će Liverpool igrati u finalu. Na Anfieldu su čuda moguća, ali morali su napraviti nešto više od toga. Nadoknaditi minus od tri gola je više od toga. Anfield je mjesto gdje nemoguće postaje moguće. Moram reći, ovaj preokret ima samo jedno ime - Jurgen. Ovdje nije riječ o taktici, filozofiji, ovo je srce i duša, i fantastična emptatija koju je kreirao među igračima - rekao je Mourinho.

- I oni koji nisu skloni Liverpoolu moraju priznati da je Anfield nevjerojatan stadion i da je na njemu moguće doživjeti jednu od najboljih atmosfera. Ali svejedno će biti gotovo nemoguće preokrenuti zaostatak iz prve utakmice, dodao je.

Naravno, Mourinho nije bio jedini koji je Liverpoolu davao minimalne šanse za prolazak u uzvratnoj utakmici. Prevarili su se mnogi.

- Klopp je najzaslužniji za ovaj rezultat. Ova pobjeda pokazuje njegovu osobnost i borbeni duh. On nikada ne odustaje i ovaj preokret dogodio se zbog njegova mentaliteta, rekao je Portugalac nakon završetka utakmice.

Posebno se dotakao i čudesnog četvrtog gola.

- Taj četvrti gol kada biste vidjeli kod mlađih kategorija, rekli biste da djeca nemaju mentalitet da igraju nogomet. Taj gol pokazuje kakvo im je stanje uma bilo u tim trenucima. Volio bih da mi to Valverde objasni.

Linker
26. travanj 2024 03:29