Ivan Leko
 Andy Astfalck/Getty Images / Getty Images
HRVATSKA KAO PRIMJER ZA PODVIG

AUTSAJDERI SKUPINE U VATRENIMA PRONAŠLI INSPIRACIJU PRED POČETAK LIGE PRVAKA 'Ako je Hrvatska stigla do finala SP-a zašto ne bismo i mi sanjali'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 03. rujan 2018. 10:30

Atletico Madrid, u čijem se domu Wanda Metropolitano igra finale Lige prvaka, najavio je juriš po taj pehar no to nije impresioniralo hrvatskog trenera Ivana Leku. Njegov Club Brugge igrat će u istoj skupini u kojoj su još i Borussia Dortmund te Monaco.

- Ako je Hrvatska stigla do finala Svjetskog prvenstva zašto ne bismo i mi sanjali - napomenuo je 40-godišnji trener u obraćanju medijima.

- Hrvatska je mogla osvojiti Svjetsko prvenstvo, a Leicester je bio osvojio englesku ligu - dodao je Leko.

BRUGGE, BELGIUM - JULY 26: Ivan Leko, Head Coach from Club Brugge, prior to the Champions League Third Round Qualifier First Leg match between Club Brugge and Istanbul Basaksehir at Jan Breydel Stadium on July 26, 2017 in Brugge, Belgium. (Photo by Andy Astfalck/Getty Images)
Andy Astfalck/Getty Images

Sjećanja na Karabah

Prošle sezone je jedna skromna momčad, azerbejdžanski Karabah, dva puta odigrao neriješeno s madridskim crveno-bijelima u skupini izbacivši ih time iz natjecanja. Atletico je put nastavio u Europskoj ligi te ju osvojio.

- Sve momčadi su važne. Sjetimo se samo kakve nam je probleme prošle sezone stvorio klub koji ne znam niti kako se zove, ne mogu se sada sjetiti, no taj nas je klub potopio u dvije utakmice - rekao je Atléticov predsjednik Enrique Cerezo.

On je u gradu Segoviji, oko 80 kilometara sjeverno od Madrida, zajedno s igračima tradicionalno otvorio sezonu. U lokalnom restoranu je Nikola Kalinić, kao novi igrač, imao čast bijelim tanjurom zarezati pečenog praščića a onda baciti tanjur na pod. Komadići razbijenog tanjura razletjeli su se prostorijom u podrumu. Cerezo mu je pružio i stisnuo ruku. Taj običaj prošao je ranijih godina i kroz ruke Šime Vrsaljka i Marija Mandžukića.

Cerezo se sada nada kako će im praščić donijeti sreću u Ligi prvaka.

- Znate da se finale igra na našem stadionu. Za nas je to veliki izazov - naglasio je predsjednik madridske momčadi.

Atletico je tri puta igrao finale Lige prvaka a sada vidi konačnu priliku da dođe do tog naslova, jedinog koji mu nedostaje u vitrini. Bio je poražen 1974., 2014. i 2016. godine.

Leko, koji je godinu dana na klupi Club Bruggea, neće dopustiti da se preko njih jednostavno dokopaju prolaska u osminu finala.

- Mi ćemo nastojati pokazati da nismo tek simpatična ekipa u ovom natjecanju već da znamo igrati nogomet. Možemo ostvariti dobre rezultate, to smo pokazali osvajanjem prvenstva u Belgiji, premda nam oni nisu obveza u Ligi prvaka. Meni je, međutim, važan imidž Bruggea u Europi pa ćemo ga nastojati braniti - rekao je Leko.

Španjolski mediji smatraju njegovu momčad autsajderom skupine.

Nezadovoljni Felipe Luis

U subotu su se zatvorila vrata španjolskog tržišta s kojeg se Atletico vratio sa 78,5 milijuna eura manje. To je, naime, razlika u između kupljenih i prodanih igrača. Na kraju je ostao i lijevi bek Filipe Luis kojeg se povezivalo s PSG-om. Brazilac je, naime, nezadovoljan jer je nakon puno vremena izgubio mjesto u udarnoj postavi. Trener Diego Simeone ondje sada stavlja Lucasa Hernándeza, mladog francuskog svjetskog prvaka koji je uglavnom igrao stopera. Ljetos je za 70 milijuna eura doveo i ofenzivno francusko lijevo krilo Thomasa Lemara koji je postao najskuplje pojačanje Atlética u njegovoj 115 dugoj povijesti.

- Nisam nervozan. Ove sezone ćemo nastojati imati važnu ulogu u svim natjecanjima - zaključio je Cerezo.

Linker
19. travanj 2024 04:49