Getty Images, CROPIX, sn ilustracija
SVIJETLA BUDUĆNOST

BIO BI TO POVJESNI USPJEH ZA HRVATSKI NOGOMET Evo što dvije nove europske pobjede Dinama mogu donijeti Hrvatskoj

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. siječanj 2019. 15:04

S rezultatima iz aktualne europske klupske sezone Danska drži 14. mjesto na UEFA-inoj ljestvici prema kojoj se distribuiraju mjesta u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Danci su trenutačno poziciju iznad crte, 15. mjesto, posljednje koje državama omogućava da imaju dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni 2020/21, drži Švicarska, dok je Češka 16.

Hrvatska je stepenicu ispod i još ima šanse doći do pozicije na kojoj će dobiti dva kluba u borbi za mjesto u skupinama elitnog europskog klupskog natjecanja. Problem je Danaca što su njihova sva četiri predstavnika ove sezone već ispala iz Europe. FC Kopenhagen jedini se uspio probiti do mjesta u skupini i tamo je zauzeo posljednju poziciju, iza Zenita, Slavije Prag i Bordeauxa.

Danska je i velika šansa za Hrvatsku jer joj je ranking 27.025, a Hrvatskoj 26.375. Svaka pobjeda Dinama u proljetnom dijelu Europske lige donosi Hrvatskoj pomak od 0.500, tako da Modri s dvije pobjede mogu donijeti svojoj državi mjesto koje drži Danska.

Kada još ni Švicarska ni Češka ne bi bile uspješne, Hrvatska bi se mogla naći u sjajnoj situaciji.

Podsjetimo, Dinamo će u šesnaestini finala Europske lige igrati protiv češkog prvaka Viktorije Plzen. Prva utakmica na rasporedu je 14. veljače u Plzenu, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije na stadionu Maksimir.

Linker
23. travanj 2024 19:49