Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
POGLED UNAPRIJED

BIVŠI DINAMOVAC UPOZORAVA MODRE 'Jurit će protiv Dinama sto na sat. Ako im samo pruže mali prst, uzet će cijelu šaku'

ARMIN HODŽIĆ Bivši dinamovac u Fehervaru o izgledima mogućih suparnika u trećem kolu kvalifikacija Lige prvaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. srpanj 2019. 13:40

Armin Hodžić (24) prošlog je ljeta napustio je Dinamo i preselio u Mađarsku, u Fehervar, klub kojem na grbu piše Mol Vidi. U modrom klubu proveo je četiri godine, prodan je za odštetu od 2 milijuna eura. A puno prije toga, nakon što je u samo jednoj kadetskoj sezoni postigao 46 golova za Željezničar, Liverpool je pokucao na vrata Želje i za 150.000 eura otkupio još maloljetnog Armina. Međutim, iako je potpisao ugovor, nikad nije dobio radnu dozvolu, pa je za Redse igrao samo na prijateljskim utakmicama.

Pravi ispit

Vratio se u Željezničar, dvije godine bio na posudbi, a u drugoj je sezoni zabio 14 golova, što je bilo dovoljno za drugo mjesto na ljestvici strijelaca. A onda ga je, još uvijek kao tinejdžera, uzeo Dinamo. Transfer je bio težak 40.000 eura. Tri sezone zaredom bio je među najboljim strijelcima Modrih. U sezoni 2015./16. bio je prvi strijelac Dinama u HNL-u s 13 postignutih pogodaka, sezonu kasnije sa 16 pogodaka bio je odmah iza Souadanija, a u posljednjoj sezonu u plavom domu postigao je 6 ligaških pogodaka... Zabio je ukupno i 3 europska pogotka.

Što je dao za Dinamo?

6 odigranih sezona u modrom

77 utakmica u ligi i 8 golova

15 utakmica u kupu i 0 golova

1 utakmica u Superkupu i 1 gol

24 utakmice u Europi i 2 gola

Što je dao za Fehervar?

2 sezone u mađarskom dresu

26 utakmica u ligi i 4 gola

8 utakmica u kupu i 2 gola

0 utakmica u Superkupu

7 utakmice u Europi i o golova

Nazvali smo ga, naravno, zbog Ferencvarosa. Vjerujemo da će i Dinamo i Ferencvaros preskočiti svoje prepreke u 2. kolu kvalifikacija Lige prvaka, što znači da onda slijedi hrvatsko-mađarski okršaj. Prvo smo ga ipak pitali kako je njemu u Mađarskoj, u njegovu klubu. Naime, na startu kvalifikacija za Europsku ligu odigrao je samo 10 minuta, u uzvratnoj utakmici 1. kola protiv Zete iz Golubovca. U prvom ogledu 2. kola u kojem je Fehervar s 1:0 pobijedio Vaduz, ostao je na klupi.

- Ma, sve je redu, dobro mi je ovdje... Treniram, radim, eto, to je to. Ako prođemo Vaduz, u sljedećem kolu igrat ćemo protiv Eintrachta iz Frankfurta. To će biti opasno...

Pitamo ga hoće li prednost s prve utakmice biti dostatna da se dovuku do Eintrachta?

- Naravno da je to rezultat koji ništa ne garantira. Vaduz je dobra momčad, morat ćemo se jako namučiti da idemo dalje. Ali ako Bog da proći ćemo i nastaviti naš europski put.

Onda smo ga pitali kako on vidi Ferencvaros.

- Dobili su prvu utakmicu s Valletom 3:1, mislim da će im to biti dovoljno za prolaz, isto kao i Dinamu 2:0 protiv Saburtala. Naravno da se ništa unaprijed u današnjem nogometu ne može zaključivati. Ona floskula da danas svi igraju nogomet apsolutno je istinita. No, realno, u 3. kolu kvalifikacija Lige prvaka trebali bi igrati Ferencvaros - Dinamo. Sve ostalo bilo bi ipak jako veliko iznenađenje. Ferencvaros je kvalitetna momčad. Bit će to pravi ispit, veliki test za Dinamo.

Ipak, Hodžić će kazati...

- Bez obzira što je Ferenecvaros opasna i nezgodna momčad, Dinamo je favorit. Jer imaju kvalitetniju momčad, mnogo veći izbor kvalitetnih igrača. Naravno opet ponavljam, to ništa ne treba značiti, jer u tim kvalifikacijskim utakmicama iznenađenja su moguća, Ferencvaros ima ogromnu želju što dalje dogurati u Europi, jurit će protiv Dinama sto na sat.

Priča nam da trener Rebrov odlično radi te da klub iz Budimpešte ima zaista velike ambicije.

- Rebrov radi odlično s igračima Ferencvarosa, imam dojam da jako napreduju. Ali Dinamo ima Nenada Bjelicu. On i njegov stručni stožer su izvanredni. Fascinantno je što su prošle sezone napravili u Europi. Meni je zapravo, bez obzira na kvalitetu koju posjeduju, nevjerojatno kako su daleko stigli. I Benficu su imali na konopcima. Sve je sjajno posloženo. Ali napominjem da je oprez protiv Ferencvarosa itekako potreban, jer su se dobro pojačali, i prošle i ove sezone. Njihova putanja je uzlazna. Imaju viziju, koncept stalnog napredovanja. Ako im Dinamo samo pruži mali prst, uzet će cijelu šaku. Ferencvaros je ozbiljan klub.

Zanimalo nas je kakva je mađarska liga?

- Ha, nije francuska liga... Ali moram vam kazati da ima kvalitetu, dosta je zahtjevna. Eto, kad bih nekako želio usporediti, kazao bih to ovako. Ako bi se Dinamo izbacio iz konkurencije, onda su mađarska i hrvatska liga izjednačene. Ferencvaros bi mogao pobjeđivati Rijeku, Osijek, Hajduk... Nema tu neke velike razlike.

Gojak je kralj

Kaže nam za kraj da se često čuje sa svojim bivšim suigračima iz plavog doma.

- Ostao sam u dobrim odnosima s svima. Posebno s Amerom Gojakom. Gojak je kralj! Dobro gazi, slušajte što ću vam kazati. Amer će napraviti veliku karijeru. Također, često sam u kontaktu s Dilaverom i Hajrovićem. Želim im svima sreću, svima u Dinamu, neka ponove prošlu sezonu. Neka uđu u Ligu prvaka - zaključio je Hodžić.

Linker
24. travanj 2024 18:15