Goce Sedloski
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX
INTERVJU ZA SN

BIVŠI KAPETAN DINAMA BEZ MILOSTI 'Zagreb mi je drugi dom, ali za Dinamo neću imati popusta'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. srpanj 2016. 21:42

Moramo priznati, dok je bio igrač i kapetan Modrih, Goce Sedloski bio je puno lakši sugovornik. Uvijek dostupan, uvijek razgovorljiv. Sad, kao trener Vardara, uoči utakmica s Dinamom u Ligi prvaka, teško ga je “iscijediti”. Bježao je od mikrofona, bježi, općenito, od teme Dinama.

- Što ću ja govoriti, bit će presica prije utakmice, tada ćemo razgovarati - pokušao je odbiti, sjedeći za stolom ispred hotela u Svetom Martinu na Muri. Upravo je doveo momčad iz Varaždina, gdje su bili u šetnji, naredio igračima da nam moraju biti na raspolaganju, sve se pita njega i samo njega. Ali on, njega smo teško slomili.

- A što ću vam reći? Dobro smo, super smo, treniramo, 25 dana priprema imat ćemo do utakmice. Sve moje misli usmjerene su samo na prvu utakmicu u Skoplju, do druge ima vremena. Bliži se taj dan, bit ćemo spremni - odgovara tiho, ne želeći podizati atmosferu, ne “prijeti” Dinamu, drži se suzdržano. Iako smo sigurni da u sebi drži osjećaj da je to ipak posebna utakmica.

- Neću reći ništa novoga ako vam kažem da je Dinamo na papiru favorit, pa Dinamo je najbolji klub na Balkanu. Svake godine igra Ligu prvaka ili Europsku ligu, znamo kakvom momčadi raspolaže. Ali mi smo Vardar, ne bojimo se nikoga!

Bit će zanimljivo

Da, u Zagrebu su vrlo oprezni, znaju da Vardar nije bezazlen suparnik. Otkad je došao gazda Samsonenko, skopski klub napreduje, diže se.

- Bio sam u Austriji, u Mattersburgu, kad me vlasnik kluba zvao da dođem, predočio mi projekt i pristao sam. Vardar se razvija, imamo stadion, kamp, vlasnik ulaže u rukomet, muški i ženski, sad i u nogomet. Polako rastemo, šteta tek što je liga slaba, samo se tri-četiri kluba za nešto ozbiljno bore. No sad su u ligu ušli i Pobeda i Pelister, klubovi s tradicijom i poviješću, vjerujem da će se nogomet u Makedoniji u godinama koje dolaze još više razviti. Dinamo je pravi suparnik, veliki protivnik, koji će nam pokazati gdje smo sad i koliko vrijedimo.

Bio je kapetan Dinama, ostavio je trag u Maksimiru. Kako sad gleda na te godine, čega se sjeća?

- Da, bila je čast biti kapetan, ali valjda sam nešto vrijedio, ha-ha. Dali su mi kapetansku traku zbog nečega, a mislim da sam sve odradio najpoštenije, kao i svugdje. Pamtim te dane, kako ne.

Neki kažu, bio je kapetan, bit će jednom i trener Dinama, pogotovo jer je krenuo tim putem.

- Nećemo o tome, sad sam trener Vardara i samo razmišljam o Vardaru i kako da pobijedim Dinamo.

Djeluje hladnokrvno, bez napetosti. Postoje li ipak negdje emocije, posebne tenzije uoči utakmice s klubom kojemu je i koji mu je puno dao?

- Nema tu emocija, sve je normalno, ja radim svoj posao, koncentriran sam na Vardar. Zagreb mi je drugi dom, proživio sam tamo lijepih sedam godina, još imam stan u Zagrebu, dođem često. Pamtim prekrasne stvari, i Ligu prvaka i Milan i Europsku ligu, naslove, ali svemu tome sad nema mjesta. Dat ću sve od sebe da s Vardarom preskočim Dinamo i vjerujem u svoju momčad da to možemo učiniti. Imam u svlačionici nekoliko iskusnih igrača, koji su puno toga prošli u karijeri, igrali velike utakmice i stvarno se nemamo razloga nikoga bojati.

On je u Dinamo došao baš nekoliko mjeseci nakon što je Cico otišao, nije mu bio trener.

- Nije me trenirao, ali poznajemo se jako dobro. On je bio trener u Zagrebu tada, napravio sjajan posao. Vidjeli smo se nekidan, došao je na našu utakmicu, poželjeli smo si sreću u budućnosti.

Naravno, želje se ne odnose na ove dvije utakmice.

- Takav je nogomet, bit će to, vjerujte, dvije vrlo zanimljive utakmice.

Sa svima je u Dinamu iz svoga doba ostao u dobrim odnosima.

- Kako ne, čujem se s ljudima, čuo sam se i sa Zdravkom nakon ždrijeba. Nije mi se doimao oduševljenim što su izvukli Vardar. Znam ga jako dobro, o njemu mogu reći sve najbolje, uvijek je bio korektan...

Onda, kad je shvatio da hvali, malo je stao.

- Ali neću puno o Dinamu, ovo je nešto drugo, ove će biti neizvjesne utakmice, u kojima će odlučiti nijanse. Ja ne znam što u Dinamu misle o nama, hoće li nas podcijeniti, kako će se postaviti, no moji igrači sve znaju, svjesni su svih naših vrlina i mana, kao i njihovih, znaju da moraju dati sve od sebe jer inače im se ne piše dobro. Neću lagati, za Dinamo neću imati nikakvog popusta i neće nas lako pobijediti.

Hoće li Dinamu promjena trenera biti plus ili minus, pozitivan šok ili neugodan prekid kontinuiteta i uigranosti?

- Ne znam, nisam u klubu pa ne mogu govoriti kako to izgleda iznutra, kako djeluje na igrače. Zoki je te igrače doveo i selektirao, Cico ih možda još ne poznaje. Ma, želim im sve najbolje, ali ne protiv nas. I zamaram se samo svojom ekipicom, neću razmišljati o Dinamu. Iako, znam sve.

Nema skrivanja

Znači, prati Modre stalno. Tko mu je najbolji igrač, od koga prijeti opasnost?

- Neću spominjati imena, nikoga izdvajati, imam svoju momčad kojom se bavim. Znam kako ću se postaviti, znam sve o Dinamu.

Stoga Cico mora biti spreman na neko iznenađenje?

- Ma, nema tu previše filozofije. Gledaju oni nas, gledamo mi njih, ništa se ne može sakriti. Vidjet ćemo...

Onda je još jednom rekao:

- Stvarno mi nije lako, ne volim previše o Dinamu govoriti, stvarno ne.

No očekujemo poseban motiv, nabrijanu momčad. Zapravo, zašto je Hrvatima uvijek teško protiv Makedonije, uvijek su to neizvjesne utakmice?

- Znamo protiv koga igramo, kako neće biti motiv kad je to najbolja momčad na Balkanu, jak klub, svi ga žele pobijediti. Iako, protiv koga god mi izađemo na travnjak, želimo biti bolji, nema bez toga ništa.

Je li Dinamo bolji od APOEL-a, od kojega je Vardar lani ispao na gol u gostima?

- Neću komentirati, nemojte se ljutiti.

Kojim bi rezultatom bio zadovoljan u prvoj utakmici, je li remi dovoljno dobar rezultat protiv Dinama?

- Rano je o tome govoriti, ima još do utakmice. Vidjet ćemo...

A onda se još dodatno zakopčao, definitivno nije čovjek od velikih riječi. Još od ždrijeba samo razmišlja o 12. srpnja.

- Mogli smo izvući Salzburg ili Dinamo, izvukli smo Dinamo. Sad, oprostite, moram ići, vidimo se...

Linker
20. travanj 2024 00:32