CROPIX
2. PRETKOLO LIGE PRVAKA

BIVŠI KAPETAN DINAMA SPREMA MODRIMA NAJGORI SCENARIJ Želim pobjedu bez primljenog gola

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. srpanj 2016. 14:47

Poznavajući ga, da je u nekoj drugoj ulozi, da nije trener Vardara, Goce Sedloski Modre bi u Skoplju dočekao u hotelu. Ako ne već i na aerodromu. Veliki je dinamovac, zahvalan klubu koji mu je toliko toga dao u životu, međutim, iz njega ovih dana teško možete čuti ijednu riječ divljenja spram Modrima. Potiskuje emocije, svjestan da bi ga baš pobjeda protiv jednog od dva najdraža kluba mogla katapultirati u višu trenersku kategoriju. Dobra odskočna daska, teško je naći bolju.

I dan prije utakmice Goce Sedloski nudio je pred medijima samouvjereno lice, svjestan da ovom utakmicom može više dobiti nego izgubiti. Odnosno, izgubiti ne može ništa, jer, Dinamo je favorit na papiru, Vardar što uradi - super. Stoga je krenuo i iznad očekivanja, otvoreno bacio rukavicu Cici Kranjčaru.

- Što želim? Pobjedu bez primljenog gola! To bi bio dobar kapital za uzvrat - iznenadio je malo Sedloski.

Uslijedilo je pitanje najavljuje li, dakle, prolaz preko Dinama?

Kako će Dinamo proći u Europi ove sezone?

Proći će u skupinu Lige prvaka

Ispast će na zadnjoj stepenici i ući u Europsku ligu

Neće izboriti ni Europsku ligu niti Ligu prvaka

Ispadaju već protiv Vardara

- Ja ne mogu jamčiti da ćemo proći, to ovisi o puno stvari. Ali, mogu jamčiti jaku, bespoštednu borbu svih 180 minuta. Igramo protiv jakog protivnika, Dinamo je već godinama najjači klub na ovim prostorima, ne treba puno govoriti o Dinamu, sve znamo o njima. Mene zanima samo moja momčad, kako će ona reagirati, kako će se postaviti. Budu li se momci držali mojih zamisli, vjerujem da možemo ostvariti cilj.

Nasmijao se Sedloski na pitanje očekuje li u momčadi Pjacu i koliko je Dinamo slabiji ako Pjaca neće igrati.

- Gledajte, sad je Pjaca taj koji je ‘in’, on se prodaje. A kad on ode, doći će drugi, mlađi, koji će se isto tako prodati. To govori o Dinamovoj snazi, oni imaju 20 vrhunskih igrača, i uopće nije bitno hoće li igrati Pjaca ili neće, to ništa ne znači. Ne zamaram se time, kažem, gledam samo svoju momčad.

Kakav je onda recept za utakmicu?

- Biti koncentriran svih 90 minuta, ne raditi glupe greške, jer Dinamo je prekvalitetan da ih ne bi iskoristio.

Inače, Sedloski je jučer ipak prijavio Balotellija za utakmicu, ali još uvijek ne zna hoće li on i igrati. U napadu je, zapravo, najviše dvojbi, najbliži je sastavu, kažu makedonski kolege, Petkovski. Valjda neće to imati ikakve veze s Dinamo i konačnim rezultatom.

Linker
22. travanj 2024 07:11