Srđan Vrančić/Cropix
USUSRET MANCHESTER CITYJU

BIVŠI KAPETAN MODRIH VJERUJE U NOVI POTHVAT O KOJEM BI SE PRIČALO GODINAMA, ALI POSTOJI JEDAN STRAH 'Da! Najgore bi bilo kada bi se to dogodilo'

DOMAGOJ ANTOLIĆ Bivši Dinamov kapetan, danas igrač poljske Legije, podsjeća na senzaciju koju su Modri priredili prije 4 godine u Maksimiru
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. studeni 2019. 23:27

Hrabre se u Dinamu nakon poraza u Milanu, nije ništa izgubljeno, zašto ne bi mogli u Maksimiru, na svom stadionu, na kojemu rijetko gube utakmice, pobijediti i veliki Manchester City? Naravno da je sportski vjerovati da mogu to napraviti, uostalom, pao je prije četiri godine u Zagrebu i Arsenal (2:1), bila je to velika senzacija.

Englezi su bili veliki favorit, no Dinamo koji je s klupe vodio Zoran Mamić, postavio se hrabro i odlučno, uhvatio Wengerovu momčad na krivoj nozi.

Pivarić i Fernandes bili su strijelci, nervozni Giroud već je u 40. minuti zaradio drugi žuti karton i sve je otišlo na stranu Modrih. Pa, ako je tada mogao Arsenal, zašto ne bi mogao i Manchester City?

- Pobijedili smo tada Arsenal, odigrali odličnu utakmicu. No, rekao bih da je ovaj današnji Manchester City ipak jača momčad nego tadašnji Arsenal - priznaje Domagoj Antolić, Dinamov kapetan iz toga doba, danas igrač poljske Legije.

Još me zovu

Naravno da prati Dinamo, čuje se s igračima koji su i danas u svlačionici pod jugom, poput Ademija, Livakovića, Stojanovića... A otkrio nam je i jedan zanimljiv detalj.

- Iako već dugo nisam u Dinamu, ne možete zamisliti koliko me ljudi zove da im nabavim ulaznice, pa i za utakmicu s Manchester Cityjem, valjda misle da mogu, ha-ha. Žao mi je to neću moći na taj susret, ovdje u Poljskoj polusezona traje do 20. prosinca, ali sigurno ću pratiti na televiziji - kaže Antolić.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

No, onda smo se ipak malo vratili na taj Arsenal u rujnu 2015. godine. Dojam je tada svima bio da su Englezi došli bahato u Zagreb, njihovi novinari više su Wengera pitali o idućoj utakmici u Premiershipu nego o Dinamu, kao da je njegova momčad takav stav prenijela na teren. S druge strane, u Maksimir je tri mjeseca kasnije došao Bayern s Guardiolom na klupi. Sve je bilo riješeno, znao se poredak, Dinamo je ipak odigrao utakmicu da se pokaže zube i završi Ligu prvaka s pozitivnim dojmom. Guardiola je tada u Maksimir izveo, ne najjaču, ali sigurno moćnu momčad - Ribery, Lewandowski, Lahm, Martinez, Alonso, Kimmich...

Nije takav tip

Sad je Guardiola, koji svaku utakmicu shvaća ozbiljno, na klupi Engleza koji suparnika ranga Dinama često podcjenjuju. Pogotovo u situaciji kad im dvoboj u Maksimiru dolazi između dva važna susreta u Premier ligi, Arsenala i Manchester Uniteda.

- Istina je da Englezi vole podcijeniti suparnika, možda je nas tada Arsenal podcijenio, premda smo mi stvarno odigrali odličnu utakmicu. Guardiola jest tip koji nikad ne podcjenjuje nikoga, koji u svakoj utakmici želi pobjedu, tako je bilo kad je trenirao Bayern, on će vjerojatno i u Zagreb doći s tom namjerom. Hoće li uspjeti to sasvim prenijeti na igrače, hoće li doprijeti do njih da budu posve usredotočeni na Dinamo kada imaju važne utakmice u Premiershipu, to ćemo vidjeti.

London, Ujedinjeno Kraljevstvo, 231115.
Emirates stadion.
Nogometna utakmica 5. kola Lige prvaka izmedju Arsenala i GNK Dinamo.
Na fotografiji: Jeremy Taravel.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX / Boris Kovacev / CROPIX

Najteže bi palo

Domagoj Antolić ima puno iskustva u Dinamovim europskim karavanama, nije ga iznenadilo niti što se kod modrih nogometaša primjećuje umor, fizički i mentalni, u ovom dijelu sezone.

- Znamo svi da smo uvijek padali u formi, ulazili u neke krize krajem listopada i početkom studenoga, stoga, ova je momčad dugo i držala visoku razinu. Naravno da mora doći do malog pada, a protiv Atalante se sve to poklopilo. I umor i lošiji dan i jako dobra Atalanta. Dogodi se takva utakmica, međutim, ova je momčad već odigrala toliko sjajnih utakmica i ne vidim razlog zašto ne bi mogla odigrati još jednu takvu. Šahtar i Atalanta uspjeli su osvojiti bodove protiv Manchester Cityja, vjerujem da i Dinamo može napraviti još jedan pothvat.

No, čak niti bod protiv Građana ne mora biti dovoljan za treće mjesto u skupini C Lige prvaka. Možda bi i najtužniji rasplet bio da Modri uspiju remizirati, a Atalanta pobijedi u Harkivu i gurne Dinamo na dno ljestvice?

- Da, to bi bilo najgore, takav rasplet najteže bi pao. Ali, ja vjerujem i da će Šahtar i Atalanta odigrati utakmicu koja će završiti po Dinamovoj mjeri.

Linker
23. travanj 2024 08:10