Foto: Boris Kovacev / CROPIX
REZIME IZ BUDIMPEŠTE

BJELICA NAKON POVRATKA U ZAGREB OTKRIO KAKO SU IGRAČI PROSLAVILI VELIKU POBJEDU I NAJAVIO OKRŠAJE PROTIV ROSENBORGA 'Ni čaša piva i vina nisu pomogli'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. kolovoz 2019. 18:34

Nogometaši Dinama vratili su se u Zagreb i odradili su regenaracijski trening dan nakon visoke 4:0 pobjede protiv Ferencvaroša i plasmana u playoff rundu Lige prvaka.

Dinamov trener Nenad Bjelica još se jednom osvrnuo na događanja iz Budimpešte.

"Što je bio ključ? Bili smo puno agresivniji, bolje smo stajali na terenu. Mislim da smo bili u određenoj prednosti, bez obzira na 1-1 iz prve utakmice teško je to čuvati. Nama je bilo lakše jer smo znali da moramo zabiti. Bilo tko da je bio na terenu, rezultat bi bio isti", izjavio je Bjelica.

Kako je proslavljena velika pobjeda?

"Nismo previše feštali, večerali smo, popili čašu vina i piva da bismo lakše zaspali, ali nismo baš uspjeli spavati".

Hrvatskom prvaku sada slijede okršaji protiv Rosenborga, a u slučaju prolaza plasirali bi se u natjecanje po skupinama u Ligi prvaka. Tamo bi bili smješteni u treći jakosni razred.

"Treba prvo proći Rosenborg, pa ćemo o tome pričati, ali uspjeh je svakako lijep za Dinamo. Rsoenborg nismo pretjerano analizirali, ali to je momčad koja igra u sastavu 4-5-1, koja ima opasne i brze igrače u situacijama jedan na jedan. Dobro se brane, komapktni su i trebat će nam energija od sinoć da bismo ih izbacili", objašnjava Dinamov trener.

Komentirao je Bjelica i Olmov premijerni poziv u A reprezentaciju Španjolske.

"Ponosan sam zbog toga i nadam se da će biti i na onoj definitivnoj listi. Sretni smo što ga imamo, on će biti standardan član A-reprezentacije. Olma nikad ne bih pustio. Bilo je puno upita i razgovora, ali ništa još nije odlučeno. Ima ponudu na stolu od Dinama i nadam se da će je prihvatiti", jasan je bio Dinamov trener kojeg sada čeka domaći ispit u Prvoj HNL, u petak protiv Intera.

"Igrači koji su sada igrali teško se mogu oporaviti za utakmicu u petak, ali ima igrača koji su gladni i žele igrati", objasnio je Bjelica.

Jednu od najboljih utakmica u dresu Dinama u Budimpešti odigrao je 21-godišnji Nikola Moro, kojemu je trener Nenad Bjelica ukazao veliko povjerenje. Mladi hrvatski reprezentativac startao je umjesto Amera Gojaka, što se pokazalo ključnom odlukom hrvatskog stručnjaka.

"Dobro smo ušli u utakmicu i odmah smo ih pritisnuli u gornjem dijelu kako smo se i dogovorili jer smo morali postići pogodak nakon neugodnog rezultata na Maksimiru. Za nas se otvorilo u 16. minuti kada smo postigli pogodak, iako su i oni imali prije toga izglednu šansu za vodstvo. Na kraju, mislim da možemo biti i više nego zadovoljni raspletom događaja u Budimpešti. Utakmica protiv novog protivnika, norveškog Rosenborga je već sljedeći tjedan, ali nismo mnogo razmišljali o njima. Imali smo mnogo posla oko Ferencvarosa i bili smo usredotočeni isključivo na njih. Sinoć smo poslije utakmice saznali za Rosenborg i nakon Intera ćemo malo više razgovarati o njima", izjavio je veznjak zagrebačke momčadi.

Linker
20. travanj 2024 01:25