CROPIX
ANALIZA SUPARNIKA

BJELICA NIJE NIMALO UPLAŠEN, DINAMOV TRENER OTKRIO ŠTO MU JE POSLJEDNJA UTAKMICA ATALANTE POKAZALA 'Ništa me nije iznenadilo'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. rujan 2019. 21:00

Iza Atalante je teška 2:1 gostujuća pobjeda kod Genoe u 3. kolu Serie A, a do nje su stigli golom Zapate u 95. minuti.

Evo kako je utakmicu i slavlje prvog Dinamovog suparnika u skupini Lige prvaka vidio trener Modrih Nenad Bjelica.

- Iličić je jako opasan, puca, centrira, dodaje, u velikoj je formi. Ali cijeli taj prednji red, uključujući i Pašalića odigrao je odlično, napadački je Atalanta opet bila jako dobra. Ne znam zašto je trener Gasperini izvadio Iličića i Pašalića, sigurno ne jer su loše igrali, možda to ima veze s utakmicom u Zagrebu - rekao nam je nakon utakmice Bjelica.

- Ništa me nije iznenadilo, Atalanta je pokazala kvalitetu, pogotovo u napadačkoj igri. Opet su zabili dva gola, u svakoj utakmici zabiju dva ili tri i jasno je da moramo dobro pripaziti, biti koncentrirani svih 90 minuta, jer nikad ne znaš odakle će zaprijetiti - tvrdi Dinamov trener.

Nije htio o slabijim stranama Atalante. Naše je, pak, mišljenje da u ovom defenzivnom dijelu ne djeluju dečki iz Bergama tako uvjerljivo, da im se može parirati u sredini terena i prijetiti zadnjoj liniji koja je imala nekoliko neopreznih reakcija.

- Dobro, vidjet ćemo tko će igrati u veznom redu, hoće li to biti Pašalić i Freuler ili možda De Roon pa Pašalić u malo ofenzivnijoj ulozi. No, ono što je sigurno, bitno je da mi budemo pravi, da odigramo kako mi znamo. Jer, bila je ovo slična Atalanta kao i u pobjedi protiv SPAL-a (3:2) i porazu od Torina (2:3), a to su sve momčadi s kojima se mi možemo nositi. Pa, ako su se oni nosili s Atalantom, onda možemo i mi biti dobri u srijedu.

U svakom slučaju, kao što i sam kaže, nije ta pobjeda u Genoi promijenila Bjeličine poglede na prvu utakmici u Ligi prvaka.

- Potvrdila je ova utakmica sve što smo već znali, nisam nakon nje ni veći ni manji optimist nego prije. Čekam još i da se vrate Rene Poms i Jasmin Osmanović sa svojim opservacijama, analizirat ćemo ih do detalja, ali najviše ćemo se, kao i uvijek, baviti sobom i svojom igrom - zaključio je Bjelica.

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Linker
26. travanj 2024 04:36